Pripreme za Univerzijadu po planu

Izvršni komitet preduzeća Univerzijada Beograd 2009. saopštio je u četvrtak da sve pripreme za svetsku studentsku smotru teku po planu.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.04.2009.

20:15

Default images

Tokom prošle nedelje potpisani su ugovori sa 41 sportskim objektom, koji su odabrani za trenažne i takmičarske objekte, a preduzeću UB 2009. poverena je i organizacija završnog turnira regionalne košarkaške NLB lige kao jedno od test takmičenja. Ovim će UB 2009. jos jednom imati priliku da, pred početak Univerzijade, testira sve svoje resurse i celu organizaciju.

Na sednici Izvršnog komiteta konstatovano je da preseljenje u Univerzitetsko selo takođe teče po planu. Opremanje i nameštanje sela teče po planu, pa će poslovni objekat biti spreman već narednog vikenda da primi prve stanovnike.

Tokom ove nedelje počeli su i radovi na stadionu FK "Crvena zvezda" i Vojnoj akademiji, a započeli su i pregovori o sponzorstvu sa Jat Ervejzom.

Izvršni komitet UB 2009. definisao je Projekat bezbednosti, sigurnosti i zdravstvene zaštite u vanrednim situacijama za potrebe volontera van borilišta i obavljanja poslovnih zadataka za potrebe Univerzijade, i analizirao stanje Projekta merenja vremena i predlog novih mera.

Predsednik Izvršnog komiteta UB 2009. Nebojša Ilić zahvalio se predstavnicima institucija koje učestvuju u pripreme Univezijade na aktivnoj podršci i velikim zalaganjima, i istakao da je to glavni razlog zbog koga sve pripreme protiču u najboljem redu.

Beograd će biti domaćin 25. Univerzijade od 30. juna do 12. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: