Marković: "Titula je naš san"

Plejmejker Hemofarma Stefan Marković optimista je pred početak košarkaške Superlige.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.04.2009.

17:04

Default images

Marković, koji je odličnim partijama u klubu i mladoj reprezentaciji došao i do spiska Dude Ivkovića kaže za B92 da je cilj kluba iz Vršca titula i dodaje da će odličan nastup u Evrokupu, gde je Hemofarm stigao do polufinala, biti veliki podstrek za veoma mladu ekipu.

"San svih nas je da osvojimo titulu, ali to moramo da pokažemo i na terenu. Uspeh u Torinu nam zaista dosta znači. Bili smo na korak od finala, ali nas je ona trojka poremetila. Ipak, to je veliki podstrek, pogotovo za nas mlađe", kaže Stefan Marković.

Prvi favorit za titulu i ove sezone je Partizan, koji iza sebe ima sedam uzastopnih titula.

"U svakom slučaju, oni su imali sjajnu sezonu, tako da su favoriti i ovog puta, ali mi idemo korak po korak".

U prvom kolu Hemofarm u petak igra vršački derbi sa Lajonsima, sa kojima su prošle godine imali neočekivane probleme.

"Potpuno smo koncentrisani i gledamo samo na tu utakmicu. Prošle godine smo se opekli protiv njih, tako da sada na meč dolazimo sa velikim motivima".

U grupi B pored dve ekipe iz Vršca igraju Crvena zvezda i Borac. Zvezda će u drugom kolu gostovati u Milenijumu, i to će biti već peti meč dva kluba, koja su se sastala po dva puta u Jadranskoj ligi i Evrokupu.

"U grupi smo sa Zvezdom. Ako ne kiksnemo na utakmicama koje su na papiru slabije, predstoji nam borba sa njima za prvo mesto. Pobedili smo ih ove sezone lagano tri puta, ali su oni dobili poslednji meč. Ovo je novo takmičenje, sve je novo, videćemo kako će se razvijati".

I poslednji član grupe, čačanski Borac, poznat je Vrščanima, jer su se dve ekipe susrele na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća.

"S njima smo igrali u kupu; nismo ušli maksimalno u utakmicu i mučili smo se tokom čitavog meča. Lepo je biti favorit na papiru, ali moramo ti da pokažemo i na terenu. To što smo favoriti na papiru, to ništa ne znači, bitno je da u toku meča pokažemo da smo bolji", zaključuje Stefan Marković za B92.

Hemofarm i Lajonsi igraju u petak od 20 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: