Picurka pred otkazom

Fudbalski savez Rumunije će početi pregovore o raskidu saradnje sa selektorom nacionalnog tima Viktorom Picurkom, rekao je predsednik saveza Mirčea Sandu.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.04.2009.

16:41

Default images

Kao glavni razlog za nezadovoljstvo zvaničnika rumunskog fudbala navodi se serija loših rezultata u dosadašnjem toku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se igra 2010. godine u Južnoj Africi. "Zatražio sam da upravni odbor odmah započne razgovore sa Picurkom o prekidu saradnje", izjavio je Sandu.

On je dodao da više nema smisla zadržati sadašnjeg selektora, pošto je Rumunija praktično izgubila sve šanse da se plasira na SP.

"Da budem pristojan, rekao bih da su naše šanse da se kvalifikujemo skoro ravne nuli", dodao je Sandu.

Kako on navodi, upravni odbor Fudbalske federacije Rumunije bi trebalo do 10. maja da postigne sporazum sa Picurkom, kao i da pronađe novog selektora.

Neki mediji su objavili da je Picurka već dobio otkaz, ali će čelnici saveza svakako pokušati da izdejstvuju sporazumni raskid ugovora kako bi se izbeglo plaćanje obeštećenja.

Rumunija je u dosadašnjem toku kvalifikacija osvojila samo osam bodova, a poslednja dva poraza, od Srbije (3:2) u Konstanci i Austrije (2:1) u Klagenfurtu, na minimum su svela šanse Rumuna za odlazak na Mondijal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: