Bartomeu: "Bodovi iz NLB lige važe"

Direktor Evrolige Đordi Bartomeu potvrdio je da će se bodovi iz regionalne NLB lige računati u određivanju učesnika elitnog evropskog takmičenja.

Izvor: B92, Sportski žurnal
Podeli

Bartomeu je tako demantovao izjavu generalnog menadžera Crvene zvezde Milana Opačića koji tvrdi suprotno. "Ne znam šta tu nije jasno. Najbolji klub iz Srbije, Hrvatske i Slovenije, na osnovu bodovanja iz NLB lige ostvaruje plasman u Evroligu", rekao je Bartomeu za "Sportski žurnal".

Tako je još jednom potvrđeno ono je najpre najavljeno prošle godine u Berlinu, a zatim definitivno potvrđeno na sastanku evroligaških klubova u Rimu, održanom u februaru, čime je višestruki uzastopni prvak Srbije Partizan na osnovu velike bodovne prednosti obezbedio učešće u Evroligi još najmanje dve godine.

Sa druge strane, Opačić je prethodno izjavio da je u razgovoru sa Bartomeuom dobio uverenje da takav način bodovanja neće važiti za plasman u Evroligu, čime je izazvao veliku zabunu, ali je operativac Crvene zvezde demantovan najpre iz NLB lige, a sada i iz Evrolige.

strana 1 od 3 idi na stranu