Bartomeu: "Bodovi iz NLB lige važe"

Direktor Evrolige Đordi Bartomeu potvrdio je da će se bodovi iz regionalne NLB lige računati u određivanju učesnika elitnog evropskog takmičenja.

Izvor: B92

Nedelja, 05.04.2009.

16:52

Default images

Bartomeu je tako demantovao izjavu generalnog menadžera Crvene zvezde Milana Opačića koji tvrdi suprotno. "Ne znam šta tu nije jasno. Najbolji klub iz Srbije, Hrvatske i Slovenije, na osnovu bodovanja iz NLB lige ostvaruje plasman u Evroligu", rekao je Bartomeu za "Sportski žurnal".

Tako je još jednom potvrđeno ono je najpre najavljeno prošle godine u Berlinu, a zatim definitivno potvrđeno na sastanku evroligaških klubova u Rimu, održanom u februaru, čime je višestruki uzastopni prvak Srbije Partizan na osnovu velike bodovne prednosti obezbedio učešće u Evroligi još najmanje dve godine.

Sa druge strane, Opačić je prethodno izjavio da je u razgovoru sa Bartomeuom dobio uverenje da takav način bodovanja neće važiti za plasman u Evroligu, čime je izazvao veliku zabunu, ali je operativac Crvene zvezde demantovan najpre iz NLB lige, a sada i iz Evrolige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: