Domenikali: “Ovo je neprihvatljivo”

Aktuelni šampion u poretku konstruktora Ferari posle trke za Veliku nagradu Australiji i u Maleziji nije bio među osvajačima bodova.

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Nedelja, 05.04.2009.

16:43

Default images

Tropska oluja prekinula je trku za Veliku nagradu Malezije na stazi “Sepang” i dok je Dženson Baton slavio drugu pobedu ove sezone, Felipe Masa i Kimi Raikonen nijednog trenutka nisu bili u konkurenciji za borbu za podijum, a Brailac je prošao kroz cilj deveti, a šampion iz 2007. godine kao 14.

Posle loše procene tokom kvalifikacija i loše trke u Maleziji Masa veruje da italijanski tim mora da krene od nule da bi bio spreman za narednu trku, Veliku nagradu Kine, koja se vozi 19. aprila.

“Ovo je bio loš rezultat i moramo opet da krenemo od nule”, rekao je Masa, “Moramo da se okupimo i da shvatimo gde možemo da napredujemo i da raskrstimo s greškama i strategijom. Nismo odjedanput od odličnog tima postali glupi, iako smo prošle godine imali bolji bolid. Ali, moramo da radimo brzo da bismo se vratili na pravi put”.

Šef ekipe Stefano Domenikali saslušao je mišljena vozača posle trke u Melburnu, koju ni Masa ni Raikonen nisu uspeli da završe, i smatra da nešto pozitivno mora da izađe iz tih loših rezultata-

“Drugi vikend za redom nam je bio loš i stvarno moramo odmah da reagujemo”, rekao je Domenikali, “Stvari se ne odvijaju kako treba i naša izdanja su neprihvatljiva i ja neću to da prihvatim. Moramo da se postaramo da sredimo sva tehnička pitanja i da smanjimo greške u našim strategijama.

Posle loših rezultata Domenikali se našao pod pritiskom predsednika Ferarija Luke di Montecemola, a Italijan je objasnio da tim mora da napreduje do naredne trke, u Šangaju.

“Moramo da poradimo na aerodinamici, moramo da radimo danju i noću da bismo se popravili i da bismo videli zašto je bolid konkurentan tokom slobodnih treninga, a potom tokom kvalifikacija i trke uslede problemi. Bolid mnogo zaviri od količine goriva i pneumatika u ovom trenutku, a na tome moramo da poradimo jer očigledno nešto ne funkcioniše kako treba”, dodao je Domenikali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: