Himki protiv Lijetuvosa za titulu

Košarkaši Himkija igraće protiv Lijetuvos Ritasa u finalu Evrokupa. Ruska ekipa u drugom polufinali savladala je španski Bilbao rezulatom 79:73.

Izvor: B92

Subota, 04.04.2009.

22:52

Default images

U prvom polufinalu Lijetuvos Ritas je savladao vršački Hemofarm 73:68. Ekipa trenera Serđa Skariola došla je u Torino kao najveći favorit za osvajanje trofeja, i ukoliko ne savlada Lijetuvos u finalu biće to veliko iznenađanje.

Himki je u duelu sa Bilbaom kontrolisao igru i rezultat tokom celog meča, iako su Španci u poslednjoj deonici u nekoliko navrata ugrozili vođstvo Rusa. U pobedničkoj ekipi najbolji je bio Argentinac Karlos Delfino sa 18 poena. Vitali Fridzon je postigao 14, Keli MekKarti 12, a Španac horhe Garbahosa 11 poena.

U španskoj ekipi Luk Reker je ubacio 21, a Marko Banić 15 poena. Finale je na programu u nedelju u 18 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: