Hemofarm bez finala u Torinu

Košarkaši Hemofarma izgubili su od litvanskog Lijetuvos Ritasa 73:68, u polufinalu Evrokupa u Torinu.

Izvor: B92

Subota, 04.04.2009.

19:39

Default images

Ekipa Stevana Karadžića bila je u zaostatku za litvanskim predstavnikom tokom celog meča, ali je u samom finišu propustila veliku priliku za trijumf i plasman u finale. Dva i po minuta pre kraja Hemofarm je imao nerešenih 63:63 i napad. Joksimović je tada promašio trojku, a na drugoj strani Lukauskis postiže trojku iz nemoguće pozicije u poslednjem sekundu napada i to je rešilo meč.

Vrščane je u polufinalu predvodio Nebojša Joksimović sa 24 poena i on je bio jedini igrač u sastavu Hemofarma sa dvocifrenim učinkom. Stefan Marković i Boban Marijanović postigli su po devet, a Bojan Krstović osam poena. U ekipi Lijetuvosa najbolji je bio Petravičius sa 23 poena. Lukauskis je dodao 15, a Eidson 13 poena.

Protivnik Litvanaca u finalu biće pobednik duela ruski Himki koji je u drugom polufinalu savladao španski Bilbao.

Hemofarm je meč sa Lijetuvosom počeo znatno slabije nego u četvrtfinalu sa Dinamom. Litvanci su od samog starta preuzeli vođstvo, koje je nakon prvih deset minuta bilo dvocifreno – 24:14.

U drugoj deonici ekipa Rimasa Kurtinaitisa nije igrala ništa posebno, ali Hemofarm to nije uspeo da iskoristi. Vrščani su sa četiri uzastopna poena (Joksimović i Božović) prišli na minus šest, ali Litvanci su na to odgovorili trojkom Babrauskasa i poenima Zavackasa za novu dvocifrenu prednost – 29:18.

U nastavku druge deonice Vrščani su uspeli da spuste minus ispod deset, ali nijednog trenutka nisu ozbiljnije ugrozili vođstvo Lijetuvosa koji je na poluvremenu vodio 36:28.

Ono što je propustio u prvom poluvremenu, Hemofarm je uradio u trećoj deonici, a na startu trećeg perioda Karadžić je u igru ubacio i Vladana Vukosavljevića koji se oporavio od loma noge. Centar Vrščana nije se dugo zadržao u igri, a Lijetuvos je prednost od desetak razlike održavao sve do 28. minuta kada je vodio 49:38. Od tog trenutka pa do kraja trećeg perioda Hemofarm poravi seriju 9-0 i dolazi na samo minus dva – 49:47.

Nalet Hemofarma Lijetuvos je u poslednjoj deonici dva puta odbio, ali ekipa Stevana Karadžića nije se predavala i sa četiri vezana poena Bobana Marijanovića došla je do izjednačenja dva i po minuta pre kraja – 63:63. Tada u već opisanom scenariju Litvanci postižu trojku a nakon toga i još četiri poena za nedostižnih 70:63. U samom finiušu Marković je postigao trojku, ali ona je ipak stigla prekasno.

Hemofarm - Lijetuvos 68:73

Dvorana: Palasport Olimpiko; Gledalaca: 3.110; Sudije: Martin, Konde (Španija), Kjari (Italija);

Hemofarm: Pavković, Despotović, Joksimović 24, Božović 3, Marković 9, Savović 5, Krstović 8, Mačvan 4, Borisov 2, Marjanović 9, Bader 2, Vukosavljević 2.
Lijetuvos Ritas: Babrauskas 8, Lukauskis 15, Bjelica 4, Anisimovas 1, Ajdson 13, Zavačkas 5, Petravičijus 23, Jomantas 2, Sinika, Gečevičijus, Brazdauskis, Dainis 2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: