Leb preuzeo vođstvo u Portugalu

Petostruki WRC šampion Sebastijan Leb preuzeo je vođstvo tokom drugog dana Relija Portugala.

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Subota, 04.04.2009.

19:31

Default images

Francuz je prvi dan relija završio na trećem mestu, ali je odličnom vožnjom i najbržim vremenima na svih šest specijalnih ispita uspeo da pretekne Mika Hirvonena u Fordu, koji je bio vodeći, i klupskog kolegu iz Sitroena Danija Sordoa, i pred poslednji dan Relija Portugalije ima 26.8 sekundi prednosti u odnosu na Finca.

Sordo ima nešto manje od minuta slabije vreme od Leba, ali se nalazi na trećem mestu sa solidnom prednošću u odnosu na četvrtoplasiranog Petera Solberga u privatnoj Sitroen Ksari.

Iako je drugi dan u Portugalu Merju Vilson završio na petom mestu, poslednjeg dana Relija Portugala ga očekuje težak zadatak pošto će morati da se odupre napadima klupskog kolege iz ekipe Stobart Ford Heninga Solberga, koji je zaostatak u odnosu na Britanca smanjio na nešto manje od sekunde.

Dvostruki svetski šampion Markus Gronholm, koji se u Portugali takmiči prvi put od povlačenja na kraju sezone 2007. godine, imao je mnogo problema tokom drugog dana pošto je izleteo sa puta i oštetio je svoju Subaru Imprecu. Finac je uspeo da se vrati na stazu, ali je zbog povećane temperature motora bio primoran da stane i ne zna se da li će moći da se takmiči tokom poslednjeg dana.

Reli Portugalije se završava u nedelju, a na programu je pet etapa.

Plasman posle drugog dana Relija Portugala:
1. Sebastijan Leb (Francuska) Sitroen 2:56:15.6
2. Miko Hirvonen (Finska) Ford + 0:26.8
3. Dani Sordo (Španija) Sitroen + 0:56.4
4. Peter Solberg (Norveška) Peter Solberg reli + 1:59.6
5. Metju Vilson (Velika Britanija) Stobart Ford + 3:22.9
6. Hening Solberg (Norveška) Stobart Ford + 3:23.8
7. Evgenij Novikov (Rusija) Sitroen junior tim + 4:59.4
8. Mads Osteberg (Norveška) Adapta AS + 5:00.2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: