Masa: „Treba nam nova taktika“

Vozač Ferarija Felipe Masa platio je visoku cenu pogrešne procene na kvalifikacijama zbog koje će startovati sa 16. mesta na trci za Veliku nagradu Malezije.

Izvor: B92

Subota, 04.04.2009.

18:15

Default images

Pre godinu dana Masa je došao do pol pozicije na stazi „Sepang“, ali su sve nade da će ponoviti isti rezultat pred nedeljnu trku raspršene kada su Brazilac i njegov tim mislili da su postavili vreme koje im je dovoljno za prolazak među najboljih 15, ali se procena ispostavila pogrešna pa je Masa iz boksa gledao kako Dženson Baton osvaja pol poziciju.

„Izašao sam na stazu sa novim setom mekih guma i posle boljeg drugog kruga mislili smo da smo ostvarili dovoljno brz krug za prolazak u drugu rundu“, rekao je Masa, „Kada sam otišao u boks bio sam četvrti, onda sam jedno vreme bio sedmi, ali onog trenutka kada sam počeo da padam nije ostalo dovoljno vremena da bih izvozao još jedan krug“.

Masa je rekao da Ferari mora da promeni taktiku u kvalifikacijama pošto se konkurencija povećala u odnosu na prethodne sezone, kada je dobro vreme u prvim minutima kvalifikacija bilo dovoljno za plasman u drugi krug.

„Možda je ono šta se dešavalo ranije još u našim mislima“, dodao je Masa, „Tada je bilo lako izaći na stazu i postaviti dobro vreme na tvrđim gumama i biti među najboljom desetoricom. Sada moramo da iskoristimo sve pneumatike u kvalifikacijama jer je to jedini način da se prođe u sledeći krug“.

Brazilac je takođe naglasio da je greška na stazi „Sepang“ poslužila kao poslednje upozorenje za tim u pogledu razumevanja gde se trenutno nalaze u poretku.

„Posle prve trke i ovih kvalifikacija još više shvatamo da nismo toliko konkurentni koliko smo mislili. Ostali timovi su malo ispred nas, a mi ne možemo brzo da zagrejemo gume tako da ćemo morati da promenimo strategiju u budućnosti. Mislio sam da imam dobar bolid, koji je dovoljan za plasman do petog mesta, ali sada mislim da bih bio srećan da budem među prvom sedmoricom“, rekao je Masa.

Što se tiče nedeljne trke u Maleziji Masa se nada kiši, koja bi mu povećala šanse za osvajanje preko potrebnih bodova.

„Kiša bi mogla da bude lutrija tako da je to naša najbolja šansa za osvajanje bodova“, rekao je Masa, „Nadam se da ću imati dobru trku. Bolid ima dobar ritam i ukoliko budem dobro vozio imaćemo šanse da dođemo do nekog boda, to je moj cilj za sada“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: