Sigurne pobede Arsenala i Čelsija

U 31. kolu Premijer lige Arsenal, Čelsi, Bolton i Vest Hem stigli su do laganih pobeda, dok je Totenhem zabeležio novi poraz.

Izvor: B92

Subota, 04.04.2009.

18:12

Default images

Arsenal je lakše nego što se očekivalo savladao Mančester Siti sa 2:0, a istim rezultatom Čelsi je u gostima bio bolji od Njukasla. Vest Hem je takođe sa 2:0 savladao Sanderlend, kao i Stouk Vest Brom, a najubedljiviju pobedu u subotu zabeležio je Bolton nad Midlsbroom (4:1). U prvoj utakmici kola Totenhem je izgubio od Blekburna sa 2:1, a Hal i Portsmut su igrali bez golova.

Prva utakmica kola odigrana je u Belkburnu gde je gostovao Totenhem. ’Pevci’ su poveli u 30. minutu golom Robija Kina iz penala. Lenon je prošao po desnoj strani, ubacio loptu koju je Žive rukom zaustavio u kaznenom prostoru, a sudija Piter Volton pokazao na belu tačku.

Nastavak meča protekao je u izjednačenoj igri oba kluba koja su bezuspešno pokušavala da dođu do pogotka. Ipak, iako se činilo da će ostati rezultat iz prvog dela igre, vezni igrač Totenhema Palasios u 80. minutu neoprezno startuje i dobija drugi žuti karton i isključenje što je potpuno promenilo tok utakmice.
Beta
Nakon kornera u 82. minutu odbrana Spursa loše interveniše, lopta dolazi do Sambe koji dodaje loptu do usamljenog Benija Mekartija, a Južnoafrikanac pretvara brojčanu prednost Blekburna u pogodak za izjednačenje. Minut pre kraja meča Blekburno dolazi i do potpunog preokreta i pobede, a Ojer je loptu ubacio u gol nakon novog kornera i loše intervencije Gomeza.

Arsenal je u Londonu dočekao Mančester Siti i slavio sa 2:0. Strelac oba pogotka bio je Emanuel Adebajor. Reprezentativac Togoa je doveo ’tobdžije’ u vođstvo već u osmom minutu kada je posle centaršuta iz slobodnog udarca snažnim šutem glavom savladao Šeja Givena. Drugi pogodak Adebajor je postigao u 48. minutu pošto je odlično reagovao na centaršut povratnika u tim Seska Fabregasa.

Najubedljiviju pobedu zabeležio je Bolton koji je sa 4:1 deklasirao Midlsbro. Već u osmom minutu Kevin Dejvis je savladao Džonsa posle centaršuta Hojta. Trideset minuta trebalo je gostima da izjednače rezultat. Alveš je proigrao Tunkaja, a Turčin prevario O’Nila i lako savladao Jaskalainena. Ipak, Bolton dolazi do prednosti pre kraja poluvremena. Odbrana Midlsbroa je očajno reagovala nakon slobodnog udarca, dopustila Elmanderu da primi loptu i proigra Kejhila koji je desnom nogom doneo novu prednost svom timu.

Oba tima su u drugom poluvremenu imala nekoliko sjajnih šansi ali je samo Bolton uspeo da realizuje svoje. Prvi pogodak u drugom delu viđen je tek u 78. minutu kada je nakon slobodnog udarca koji je izveo Tejlor lopta nezgodno odskočila i prevarila smušenog Džonsa. Ubedljivu pobedu domaćina potvrdio je Gardner sjajnim golom pet minuta pre kraja meča.
Beta
Na klupi Njukasla debitovao je legendarni napadač ’svraka’ i jedan od najboljih engleskih fudbalera svih vremena Alan Širer ali nije uspeo da bitnije promeni stanje u timu. Možda je razlog tome što je na Sent Džejms park došao sjajni Čelsi koji je pod vođstvom Gusa Hidinka stigao do pete pobede. Ipak, Njukasl se držao sve do 56. minuta kada je Lampard konačno uspeo da savlada Harpera. Nakon šuta Anelke lopta se odbila od Beja, a Lampard je bio najbrži i doneo prednost ’plavcima’. Deset minuta kasnije Čelsi stiže do novog pogotka kada konačan rezultat postavlja Maluda. Starter u timu Čelsija bio je i srpski reprezentativac Branislav Ivanović.

U poslednjem meču dana sastaju se Fulam i Liverpul koji će imati priliku da bar na jedan dan preuzme lidersko mesto na tabeli jer Mančester Junajted svoj meč 31. kola igra u nedelju sa Aston Vilom kada se igra utakmica između Evertona i Vigana.

Rezultati 31. kola:
Belkburn – Totenhem 2:1 (0:1)
Mekarti 82, Ojer 89 – Kin 30p
Arsenal – Mančester Siti 2:0 (1:0)
Adebajor 8, 49
Bolton – Midlsbro 4:1 (2:1)
Dejvis 8, Kejhil 44, Tejlor 78, Gardner 84 – O’Nil 38
Vest Bromvič Albion – Stouk Siti 0:2 (0:1)
Fuler 2, Biti 49
Vest Hem – Sanderlend 2:0 (1:0)
Stanislas 43, Tomkins 53
Njukasl – Čelsi 0:2 (0:0)
Lampard 56, Maluda 65
Hal Siti – Portsmut 0:0
Fulam - Liverpul
18:30h

Nedelja:
Mančester Junajted – Aston Vila 16h
Everton – Vigan 17h

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: