Priveden vlasnik Steaue

Rumunska policija privela je u Bukureštu vlasnika fudbalskog kluba Steaua Đidjija Bekalija zbog sumnje da je u držao u zatočeništvu tri osobe.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 02.04.2009.

13:10

Default images

Policija veruje da su mu ta tri lica prethodno ukrala automobil. Krađa se dogodila krajem januara meseca, i u pitanju je mercedes vredan 100.000 evra. Policija je u četvrtak ujutru izvršila pretres osam zgrada koje se nalaze u Bekalijevom vlasništvu, uključujući i sedište njegove partije ’Nova generacija’, dok su on i još šest osoba privedeni na saslušanje.

Portparol policije Kristijan Čiokan potvrdio je da je protiv Bekalija i još šest osoba pokrenuta istraga zbog držanja u zatočeništvu tri osobe, nakon krađe automobila.

Jutrošnju akciju policije pratile su brojne televizijske ekipe, kao što je i uobičajeno u Rumuniji kada se radi o osobama iz javnog života.

Bekali se tereti da je učestvovao u organizaciji incidenta u noći izmedju 26. i 27. januara, kada je policija dobila informaciju da je više naoružanih osoba zaustavilo jedno vozilo u Bukureštu, a tri osobe iz tog automobila odvedene su na Bekalijevo imanje Pipera.

Prema navodima policije, te osobe su protiv svoje volje zadržane tri sata na Bekalijevom imanju.

Đidji Bekali je izjavio da je i ovaj slučaj ’namešten’, kao i svi drugi koji su pokrenuti protiv njega. Bekali je jedan od najbogatijih Rumuna sa imovinom čija je vrednost u 2008. godini procenjena na 2,5 milijarde evra. Međutim, vlasnik Steaue nedavno je izjavio kako mu posao slabo ide, jer se najviše bavi nekretninama.

Bekalijev klub, šampion Evrope iz 1986. godine, trenutno zauzima tek osmo mesto u šampionatu Rumunije, sa devet bodova manje od vodećeg Dinama iz Bukurešta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: