Rozberg: “Biće opasno u Maleziji”

Trke koje se voze u vreme zalaska sunca su opasne i postoji mogućnost da se trka za Veliku nagradu Malezije prekine zbog bezbednosti prema rečima Nika Rozberga.

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Utorak, 31.03.2009.

14:36

Default images

Prve dve trke nove sezone šampionata Formule 1 u Australiji i Maleziji ove godine startuju kasnije nego što je uobičajeno, u 17 časova po lokalnom vremenu, u cilju da se poveća gledanost u Evropi. Ipak, vozači su se žalili na lošu vidljivost u Australiji, a u Maleziji bi dodatne komplikacije mogu da donesu popodnevne tropske kiše.

“Ukoliko bude monsuna trka će morati da bude prekinuta jer nećemo moći da se trkamo i vozimo u tolikoj vodi”, rekao je Rozberg, “Mislim da trke u sumrak nisu dobra ideja. U Melburnu je bilo jasno da to samo povećava opasnost na stazi. Vidljivost je lošija pa se ne vide ni ivice staze u nekim krivinamaa. Sunce mi je išlo u oči i bilo je nemoguće, a to nije trkanje i nadam se da će ljudi koji o tome odlučuju imati to u vidu. Kada bi samo trku pomerili sat ranije pomoglo bi nam mnogo jer su se problemi pojavili u poslednjem delu trke”.

Na prvoj trci sezone nova ekipa Bron GP odnela je dvostruki trijumf, Dženson Baton je pobedio ispred klupskog kolege Rubensa Barikela, a Rozberg, koji je bio najbrži na svim slobodnim treninzima i postavio i najbrži krug trke, je rekao da bi Vilijams mogao da pokaže da je bolji od svih ostalih timova, osim Brona za koju ne vidi razlog zašto ne bi mogla do titule.

“Bron je odradio odličan posao, bili su neverovatno brzi na testiranjima, kao i u Melburnu i mislim da će samo nastaviti tako”, rekao je Rozberg, sin šampiona Formule 1 iz 1982. godine, Kekea, “Svima će biti teško da nadoknade zaostatak u odnosu na njih, pošto su oko sedam desetinki brži tokom svakog kruga. Potrudićemo se da ih stignemo, ali će se i oni razvijati i mislim da imaju odličnu priliku da osvoje titulu”.

Rozberg je rekao da je očigledno da su nova pravila poremetila poredak u Formuli 1, pošto prošlogodišnji osvajač titule najboljeg konstruktora Ferari nije osvojio nijedan bod u Melburnu, dok se branilac šampionske titule Luis Hamilton borio sa lošim bolidom.

“Veliki sam ljubitelj novih pravila jer daju svima iste šanse i doprinose većoj borbi, uzbudljivije je, a moguće je i preticanje i to je fantastično”, naglasio je Rozberg.

Za razliku od nekih timova Vilijams na prvoj trci nije koristio KERS, sistem za povraćaj energije koja se gubi pri kočenju i koji daje dodatnih 80 konjskih snaga tokom sedam sekundi u svakom krugu, a Rozberg se nada da će i njegova ekipa uskoro početi sa upotrebom.

“U Melburnu se videlo da je dobro imati KERS, jer sam se borio da iza sebe ostavim vozače ali takođe da preteknem one koji ga koriste i nadam se da ćemo i mi uskoro moći da ga upotrebljavamo”, rekao je Rozberg, “Takođe, on čini da takmičenje bude još uzbudljivije, neki timovi ga imaju, neki ne, to je velika zbrka i to je potrebno svim gledaocima i pored staze i ispred televizora”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: