Sedam uhapšenih, nijedan iz Srbije

Rumunska policija je tokom utakmice u Konstanci uhapsila sedam navijača, među kojima nema nikog iz Srbije.

Izvor: B92

Nedelja, 29.03.2009.

01:17

Default images

Informaciju je objavila agencija Rojters pozivajući se na izjavu predstavnika policije rumunskim medijima. Portparol rumunske Žandarmerije Sorin Mustacea rekao je da nijedan srpski navijač nije priveden.

Srpski navijači su prvi gol Srbije u pobedi nad Rumunijom sa 3:2, proslavili paljenjem baklji, posle čega su se sukobili sa policijom čija je namera bila da spreči upotrebu pirotehnike. Situacija je brzo smirena i do kraja nije bilo sličnih scena.

Rumunski mediji su preneli i da se predsednik Srbije Boris Tadić, koji je utakmicu u Konstanci posmatrao sa rumunskim kolegom Trajanom Baseskuom, posle meča izvinio zbog ponašanja nekih navijača "orlova".

Neredi u Belfastu

Belfast (Foto: Beta/AP)
Devet ljudi je uhapšeno, a nekoliko povređeno u sukobima domaćih i gostujućih navijača i policije na ulicama Belfasta pred kvalifikacioni meč grupe 3 između Severne Irske i Poljske.

Incidenti su se desili u centru grada, najpre u jednom pabu, a zatim i na putu do stadiona. Policija u punoj opremi intervenisala je u pokušaju da spreči veće nerede, ali su poljski huligani, od kojih su mnogi doputovali u Belfast bez ulaznica za meč, nastavili da divljaju, bacajući pirotehnička sredstva, cigle i flaše na policiju.

Ni sama utakmica, koja je završena pobedom Iraca sa 3:2, nije prošla bez incidenata, nakon što je meč prekinut na nekoliko minuta kada je linijski sudija pogođen u glavu novčićem bačenim sa tribine na kojoj su bili domaći navijači, pa domaćem Fudbalskom savezu preti kazna.

Pri kraju meča, incident na tribini napravili su i pojedini navijači Poljske, kada su pokušali da uđu na teren, ali je policija brzo intervenisala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: