Antić: "U Afriku idemo iz Beograda"

Selektor Radomir Antić izjavio je da pobeda nad Rumunijom ostavlja reprezentaciju Srbije u odličnoj poziciji za plasman na Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92

Nedelja, 29.03.2009.

00:40

Default images

"Osećam zadovoljstvo rezultatom, jer su i teren i klimatski uslovu uticali na razvoj igre. Ipak ostali smo pozitivni i to nam je donelo važnu pobedu što nam i dalje daje za pravo da u Afriku idemo iz Beograda", izjavio je Antić posle pobede Srbije u Konstanci sa 3:2.

Drugom uzastopnom pobedom na gostujućem terenu u kvalifikacionoj grupi 7 Srbija se izdvojila na vrhu tabele, sa 12 bodova, 3 više od Litvanije, 5 više od Francuske i čak 8 više od Rumunije.

Posle početne ofanzive Rumunije, Srbija je prenela igru na polovinu protivnika i do poluvremena došla do dva gola prednosti, preko Jovanovića i Stojke, koji je postigao autogol.

"To je u skladu sa mogućnostima momaka sa kojima radim. Rekao sam da ću biti poslednji čovek koji će da posumnja u njih. Mislim da sam to potvrdio i sada opredeljenjem da igramo ofanzivno. Igrači su dali maksimum što se najbolje vidi na primeru Milana Jovanovića. "Lane" nije bio spreman, ali je uradio sve, ima veliko srce i hvala mu", rekao je Antić.

Neven Subotić je dobio priliku već nakon prvog Antićevog poziva. Štoper Borusije iz Dortmunda ušao je u igru u drugom poluvremenu i napravio prekršaj posle kog su Rumuni postigli drugi gol, ali Antić kaže da je Subotić pokazao da može da pomogne timu.

"Definitivno se radi o igraču koji će nam i ponašanjem i igrom biti veliko pojačanje. On je zadovoljan i to sve govori."

Srbija će u sledećem kvalifikacionom meču, protiv Austrije u Beogradu, biti bez Nikole Žigića, koji će pauzirati zbog žutih kartona.

"Nijedan problem ne rešavam suzama, pa neću ni taj. Nikola je i danas pokazao da je veliki igrač", kaže Antić.

Utakmicu na stadionu Farula u Konstanci pratilo je i preko 1000 navijača iz Srbije, a Antić se nada da će državni tim dobiti odgovarajuću podršku i na predstojećoj prijateljskoj utakmici sa Švedskom, 1. aprila u Beogradu.

"Pobeda pred ovoliko ljudi koji su došli da nas isprate je veća od tri boda. Ovakve igre vraćaju veru u fudbal i mislim da će narod u tome prepoznati našu želju da budemo ekipa koja će ih svuda reprezentovati na pravi način."

Fudbaler Partizana Ivan Obradović ponovio je u Konstanci partiju iz Beča protiv Austrije. Obradović.

"Sjajno smo igrali. Znali smo šta nas čeka, ali smo pokazali da smo pravi kada je najteže i krupnim koracima idemo ka Africi. Rumuni su krenuli silovito u nameri da što pre postignu gol, ali smo mi uzvratili sa dva. To nam je mnogo značilo, Odigrali smo muški i zasluženo pobedili", izjavio je Obradović posle meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: