Pobede Pirata i Partizana

U plej ofu florbol prvenstva Srbije pobede su ostvarile ekipe Pirata i Partizana i izjednačili u serijama na 1:1.

Izvor: ÈŽ

Petak, 27.03.2009.

09:04

Default images

Pirati su bili bolji od Starog grada 4:2, a Partizan od Beograda 4:0. U drugoj utakmici finalne serije Pirati su nadigrali Stari grad iako su “crveno-beli” poveli u prvom minutu pogotkom Rajčića. Ubrzo posle vodećeg gola Stari grad je propustio nekoliko dobrih prilika, a onda su krajem prve trećine Pirati u potpunosti preuzeli inicijativu. Usledilo je izjednačenje nakon dobre polukontre Popovića i Novakovića.

Ni minut nije prošao, a Pirati su već vodili. Popović je uputio ne tako jak šut ka golu Šarenca, Novaković je dobro zagradio golmana Starog grada i loptica se našla u mreži.

U drugoj trećini nije bilo golova. Igrači Starog grada, koji su u toku tog dela igre imali prednost od igrača više, ni u ta dva minuta nisu uspeli da ugroze golmana Pirata, Zeca. U poslednjem periodu igre, “crveno-beli” su pokušali da dođu do izjednačenja, ali su Pirati sa lakoćom odbijali sve napade. Utakmicu je prelomio Andrija Babić postigavši treći gol za “crno-žute”. Nakon toga su igrači Starog grada dobili dve uzastopne kazne od 2 minuta, a pobedu je overio kapiten Pirata na ovoj utakmici, Petrović Filip, koji je prosto zakucao loptu u gol protivnika. Do kraja meča Rajčić je uspeo da postigne još jedan gol za Stari grad i tako ublaži poraz. Nakon druge utakmice ukupan rezultat je 1:1, a pehar će pripasti klubu koji ostvari tri pobede.

U borbi za treće mesto Partizan je slavio rezultatom 4:0 i tako prekinuo seriju od tri meča bez postignutog gola. Junak utakmice bio je golman “crno-belih”, Radomir Milutinović, koji se vratio među stative uprkos težoj povredi šake i ostao nesavladan. Prednost Partizanu doneo je Crnoglavac. Crno beli su do drugog gola došli nakon šuta Bogičevića, a do trećeg pogotka su stigli zahvaljujući još jednom jakom šutu Crnoglavca. Konačan rezultat postavio je Dobreta koji je savladao golmana Beograda u svom stilu – preciznim šutem iz blizine u gornji ugao gola Gilića.

Naredna utakmica ova dva rivala odlučiće ko će osvojiti treće mesto u ovogodišnjem šampionatu.

Naredni mečevi se igraju u nedelju 29. marta u Maloj areni SRC BASK:

17:00 Fbk Stari grad – Fbc Pirates
18:00 Fbk Partizan – Fbk Beograd

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: