Jugović: "Odgovornost na Janevskom"

Potpredsednik Crvene zvezde Vladimir Jugović kaže za "Blic" da bio trener Čedomir Janevski trebalo da preuzme odgovornost za loše rezultate.

Izvor: B92

Sreda, 25.03.2009.

23:10

Default images

"Zvezda ne igra kako treba, ali nije ni bilo realno da se nada tituli posle lošeg starta. Pojačanja od zimus imaju kvalitet, ali ga još ne pokazuju. Janevski nema pravo da se žali na uslove rada jer oni nisu tako loši kako se predstavlja. On mora da preuzme odgovornost za rezultate, jer da tim pobeđuje, ne bi se pričalo ni o terenima, ni o vremenu, ni o infrastrukturi".

"Ovaj tim očigledno ne može da zadrži koncentraciju i duže igra u istom ritmu. Posle utakmice sa Partizanom (1:1) ponadao sam se da čudo može da se desi, ali ništa od toga. Uprkos lošoj finansijskoj situaciji u Zvezdi, Janevski je dobio igrače kakve je želeo, ali igre nema, pa ni rezultata", kaže Jugovič za "Blic" iz Beča.

Jugović kaže da klub pod hitno mora da se stabilizuje i da su alarmi već upaljeni.

"Zvezda je već dugo pod alarmom. Rekao sam navijačima jesenas kad sam došao u klub da moraju da imaju strpljenja. Oni žele pobede i uvek su u pravu, ali uspesima nešto mora da prethodi. Nijedan trofej nije pokriće ako tim ne igra dobro. Zvezda mora da se stabilizuje i ojača kao klub, pa onda da razmišlja o titulama. Šta bi se dobilo da uzmemo Kup, a u Evropi odmah ispadnemo? Iz iskustva znam da trofeji dolaze tek kad se pre toga nešto stvori. Imamo mnogo novih igrača i slažem se sa Kuletom Aćimovićem koji kaže da se ništa ne može preko noći".

Jugović se zalaže za što više domaćih i igrača iz Zvezdine omladinske škole, pogotovo u vreme krize.

"Kad sam dolazio, rekao sam da je moj cilj da klub okupi najbolje igrače iz regiona, uz momke iz naše škole, a ne da samo kupujemo. Pogotovo zato što je novca sve manje, a zna se u kakvoj smo situaciji. Danas i prosečan klub u Srbiji traži za najbolje igrače stotine hiljada evra. Ali, sportski direktor Ivić se na Upravnom odboru izborio da o tome sam odlučuje, iako nisam bio sto odsto za njegov plan".
Rad - Zvezda 0:0 (zvanièni sajt)
Iako su navijači očekivali veći Jugovićev udeo u izboru igrača, to se nije ispunilo.

"Možda bi neki voleli da imam već uticaj, ali ja sam potpredsednik i imam samo jedan glas. Želeo sam da se približim timu i ponudio sam svoju pomoć, ali je direktor tražio da mu se niko ne meša u posao. Nisam birao ni Ivića, ni Janevskog, nego Upravni odbor i logično je da ih oni podrže. Kad je tako, njima pripada i odgovornost", jasan je Jugović.

Legenda kluba kaže da shvata stav navijača, ali i da se slaže sa predsednikom Den Tanom

"Razumem navijače, nestrpljivi su jer žele Zvezdi najbolje. Drago mi je što je sabor prošao dostojanstveno, jer je posle incidenata na skupštini Zvezdin imidž bio ozbiljno uzdrman. Slažem se sa Den Tanom i podržavam njegov stav: ako se u Zvezdi pojavi čovek sa novcem i donese ozbiljan plan i program, treba mu otvoriti vrata. Niko ih neće zalupiti jer svi želimo da klub izađe iz krize. Ne moraju navijači da vole predsednika, ali nije u redu ni da mu na utakmicama poručuju da ide On ima najbolje namere, drugo je pitanje može li u ovoj situaciji da ih ostvari".

Jugović smatra da bi država trebalo da se umeša i podstakne privatizaciju klubova.

"I iskusni fudbalski radnici počeli su da gube entuzijazam i dižu ruke od svega. Neka zakon predloži najbolji model za izlazak fudbala iz agonije, jer ovo je pat pozicija. U Zvezdi nekoliko ljudi ulaže svoje pare u klub, ali to nije perspektiva. Vreme je da klubovi dobiju vlasnike, pa će se onda znati adresa za sve: za uspehe i neuspehe, za profit i za besparicu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: