Prlainović: „Želimo obe pobede“

Vaterpolista Partizana Andrija Prlainović rekao je da nije nezadovoljan žrebom za četvrtfinale Evrolige i da će njegova ekipa ići na obe pobede protiv Juga.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 25.03.2009.

15:15

Default images

„Nisam nezadovoljan i radujem se susretima s Jugom. Četvrtfinale je za svaku ekipu najvažniji duel u sezoni i svi će se truditi da baš tada dostignu zenit“, rekao je Prlainović posle žreba u Rimu.

„Naš cilj je da idemo do samog kraja takmičenja, a da bismo to uradili, moramo da pobeđujemo i najjače timove u Evropi. Očekujem da svi budemo spremni i zdravi i da u najboljoj formi dočekamo utakmice sa Jugom“, rekao je Prlainović.

Crno-beli su osvojili prvo mesto u Grupi D bez poraza, ali je žrebom odlučeno da se revanš igra u Dubrovniku. Prlainović u nedostatku prednosti domaćeg terena ne vidi prepreku za ostvarenje Partizanogovg cilja.

„Sistem takmičenja u vaterpolu je manje kvalitetan nego u nekim drugim sportovima. U našem sportu za osvajanje prvog mesta praktično ne dobijaš nikakvu nagradu i nisi povlašćen, kao što je to, recimo, slučaj sa košarkaškom Evroligom“, objasnio je Prlainović.

„Mi jesmo priželjkivali revanš u Beogradu, ali na kraju se postavlja pitanje da li bi to sigurno bila naša prednost. Obe utakmice moramo da gledamo odvojeno i želimo da pobedimo i u Beogradu i u Dubrovniku“, rekao je prvotimac Partizana.

Prlainović je naveo i da Jug po rezultatima u poslednjih nekoliko godina i trenutnom timu spada među najozbiljnije favorite za osvajanje titule prvaka Evrope.

„Nema potrebe da se to dovodi u pitanje. Oni su poslednjih pet godina sigurno među tri-četiri najbolje ekipe u Evropi. Ove sezone osvojili su i prvo mesto u Jadranskoj ligi, igraju dobro i imaju odličan tim. Spadaju u najuži krug favorita za titulu“, zaključio je Prlainović.

Vaterpolisti Juga su zadovoljni žrebom, a posebno što će prvo putovati u Beograd, a potom će revanš protiv Partizana odigrati na domaćem terenu

„Moglo je da bude i gore, na primer lošija opcija bi bila da prvu utakmicz igramo u Dubrovniku. Isto sam želeo da izbegnemo Olimpijakos zbog teškog i skupog putovanja. Uveren sam da je Partizanu teže pao žreb nego nama, jer ako smo s Pro Rekom igrali egal utakmicu u gositma ne vidim razlog zašto to isto ne bismo napravili i sa Beograđanima“, rekao je predsednik Juga Goran Hrnić.

Prva utakmica četvrtfinala igra se 8. aprila u Beogradu, a revanš je dve nedelje kasnije u Dubrovniku. Pobednik dvomeča plasiraće se na završni turnir Evrolige koji se igra 22. i 23. maja u Rijeci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: