Mutu predvodi napad Rumuna

Selektor fudbalske reprezentacije Rumunije Viktor Picurka objavio je spisak igrača za utakmice sa Srbijom i Austrijom u kvalifikacijama za SP 2010. godine.

Izvor: B92, Beta, Reuters Svet
Podeli

Picurka je spisak objavio u nedelju uveče, pošto je odlučio da sačeka kraj svih utakmica u šampionatima u kojima nastupaju rumunski igrači.

Rumunija će Srbiju ugostiti u subotu, 28. marta u Konstanci, dok će Austriji gostovati 1. aprila u Klagenfurtu.

Srbija je trenutno na prvom mestu na tabeli Sedme kvalifikacione grupe sa devet osvojenih bodova na četiri utakmice. Isti učinak ima i Litvanija, koja je u Beogradu izgubila od Srbije sa 0:3.

Francuska i Rumunija su na tri utakmice osvojile po četiri boda, koliko i Austrija, ali na četiri meča. Poslednja je reprezentacija Farskih Ostrva sa bodom iz četiri meča.

Tim Rumunije za duele sa Srbijom i Austrijom:

Golmani: Bogdan Lobont (Dinamo Bukurešt), Kostel Pantilimon (Temišvar).
Odbrambeni fudbaleri: Kozmin Kontra (Hetafe), Kristijan Sapunaru (Porto), Dorel Stojka (Universitatea Krajova), Gabriel Tamaš (Dinamo Bukurešt), Dorin Gojan (Steaua Bukurešt), Mirel Radoj (Al-Hilal), Razvan Rac (Šahtjor Donjeck), Mihaj Nešu (Utreht).
Fudbaleri sredine terena: Banel Nicolica (Steaua Bukurešt), Ovidiu Petre (Steaua Bukurešt), Aleksandru Burčeanu (Ocelul), Razvan Kočiš (Lokomotiva Moskva), Paul Kodrea (Sijena), Kristian Tanase (Argeš Pitesti), Maksimilijan Niku (Herta).
Napadači: George Bukur (Temišvar), Adrijan Mutu (Fiorentina), Chiprian Marica (Štutgart), Florin Kostea (Universitatea Krajova), Marijuš Nikulae (Dinamo Bukurešt).

strana 1 od 2 idi na stranu