"Đavoli" jure het-trik nad Fulamom

U 30. kolu Premier lige, Mančester junajted gostuje Fulamu i ima najlakši posao od svih kandidata za titulu, jer Čelsi gostuje Totenhemu, a L'pul dočekuje Vilu.

Izvor: B92

Petak, 20.03.2009.

23:45

Default images

Mančester junajted će pokušati da težak poraz u derbiju od Liverpula (4:1) nadoknadi u meču sa Fulamom kojem su u prethodna dva duela dali sedam, a nisu primili ni jedan pogodak. Junajted je 18. februara slavio na ’Old Trafordu’ sa 3:0, a na ’Krejven Kotidžu’ 7. marta bilo je 4:0 za ’crvene đavole’.

Aktuelni šampioni pokušaće da naprave ’het-trik’ nad timom Roja Hodžsona kako bi povratili autoritet na vrhu Premijer lige. Nakon debakla protiv Liverpula Junajted ima samo četiri poena prednosti nad ’Redsima’ iz Merzisajda i londonskim Čelsijem ali i meč manje.

’Plavci’ će pod vođstvom Gusa Hidinka gostovati Totenhemu na ’Vajt Hart Lejnu’ gde će pokušati da dođu do pete uzastopne pobede u šampionatu, što im je neophodno ako žele da zadrže korak za liderom. Otkako ih je preuzeo Hari Rednap ’Pevci’ su na 21 meču osvojili 33 poena i to ih je izvuklo iz zone ispadanja ali je tim i dalje daleko od mesta koja sledeće sezone vode u evropska takmičenja.
Beta
Veliku borbu za opstanak vodiće Njukasl kojem ovog kola u goste stiže Arsenal. ’Svrake’ na ’Sent Džejms parku’ nisu slavile od 21. decembra kada su nadigrali Totenhem (2:1), dok su ’tobdžije’ neporažene u zadnjih 15 kola Premijer lige, ali su ponovo ostali bez povređenog Tia Volkota. Nova pobeda Arsenala poslala bi Njukasl u zonu ispadanja gde se nalaze Stouk Siti i Midlsbro koji će u ovom kolu voditi direktan duel u borbi za opstanak.

Džejms Biti će tražiti svoj peti pogodak na četvrtom meču za Stouk otkako je došao iz Šefild Junajteda. Stouk u naredna četiri kola igra sa timovima iz donjeg dela tabele što bi moglo da odluči o tome ko će se na kraju sezone preseliti u niži rang. Stouk je neporažen na poslednja četiri meča na svom terenu dok Midlsbro ima samo jednu pobedu u poslednjih 17 utakmica.

Veoma zanimljiv duel odigraće Portsmut i Everton. ’Karamele’ žele da učvrste šestu poziciju ali i da se približe Arsenalu i Aston Vili koje se bore za mesto koje vodi u Ligu šampiona. Everton je u sjajnoj seriji od osam utakmica bez poraza u svim takmičenjima, a došli su i do polufinala FA kupa gde ih čeka Mančester junajted, jedini tim koji ih je porazio u poslednjih 17 utakmica. S druge strane, Portsmut se nalazi u veoma teškoj situaciji jer ima isti broj bodova kao i Stouk koji je u zoni ispadanja, a i u veoma je lošoj formi pošto je trijumfovao na samo jednom meču od poslednjih 12.

U najtežoj situaciji je svakako VBA koji ima samo 23 poena u dosadašnjem delu prvenstva, a u 30. kolu dočekuju Bolton koji, iako je na 12. poziciji, ima samo četiri boda više od timova sa dna tabele.

U subotu se sastaju još Vest Hem i Blekburn koji takođe bije bitku za nastup u Premijer ligi naredne sezone, te Mančester Siti i Sanderlend .

Dve utakmice 30. kola igraju se u nedelju, a sastaju se Vigan – Hal Siti i Liverpul – Aston Vila.

Parovi 30. kola Premijer lige:
Portsmut – Everton
Blekburn – Vest Hem
Fulam – Mančester junajted
Mančester Siti – Sanderlend
Stouk Siti – Midlsbro
Totenhem - Čelsi
VBA – Bolton
Njukasl – Arsenal
Vigan – Hal Siti
Liverpul – Aston Vila

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: