MLS: Portland novi član

Grad Portland postaće 18. član profesionalne fudbalske lige SAD (MLS), a vlasništvo nad klubom dodeljeno je Meritu Polsonu, bivšem košarkaškom funkcioneru.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Petak, 20.03.2009.

20:01

Default images

Klub će se zvati Portland Timbers, a tako će se napraviti regionalno rivalstvo sa ovogodišnjom pridošlicom u MLS, Sijetl Saundersom, kao i sa Vankuver Vajtkeps, koji će se kao i Timbersi takmičenju priključiti 2011. Sijetl je učešće u MLS počeo u četvrtak, pobedom od 3:0 nad prošlosezonskim finalistom Njujorkom.

Utakmicu je gledalo više od 32.000 gledalaca, koji su bučno pozdravili povratak fudbala u Sijetl i razuverili mišljenja da će posrnula ekonomija uzrokovati manju gledanost.

Portland će igrati na ’PGE Parku’, na kome trenutno igra ekipa Portland Biversa iz druge američke bejzbol lige. Gradska uprava odobrila je ranije planove za izgradnju novog stadiona za Biverse, klub koji je takođe u vlasništvu Polsona.

’Major League Soccer’ okuplja profesionalne fudbalske klubove iz SAD-a i Kanade, sa sedištem u Njujorku.

MLS je osnovan 1993. kao deo kandidature Sijedninjenih Američkih Država za organizaciju Svetskog prvenstva 1994. godine. Prva sezona odigrana je 1996. godine, a učestvovalo je deset ekipa. 15. marta počela je 14. sezone u kojoj učestvuje 15 klubova podeljenih u dve konferencije koji će se takmičiti kroz 30 ligaških kola. Nakon toga se igraju plej-of utakmice, a sve se završava sa MLS Kupom.

Članovi MSL-a su: Čikago Fajr, Kolorado Rapids, Čivas USA, Kolumbus Kru, DC Junajted, Dalas, Hjuston Dinamo, Kanzas Siti Vizards, Los Anđeles Galaksi, Njujork Red Buls, Nju Ingland Revolušn, Real Solt Lejk, San Hoze Eartkvejks, Toronto i ovogodišnji debitanti Sijetl Saunders. 2010. ligi će se pridružiti tim iz Filadelfije, a 2011 ekipe iz Vankuvera i Portlanda.

Šampion 2008. bio je Kolumbus Kru, a prethodne dve titule osvajao je Hjuston Dinamo. Najuspešnija ekipa je DC Junajted koja je četiri puta bila šampion.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: