Rekordna zarada Totenhema

Engleski fudbalski klub Totenhem saopštio je da je u drugoj polovini 2008. ostvario rekordan, neoporezovani profit od 39,8 miliona funti ili 42,2 miliona evra.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Četvrtak, 19.03.2009.

15:37

Default images

Najveći deo ove sume Totenhem je zaradio prodajom kjučnih igrača, Dimitra Berbatova Mančester Junajtedu i Robija Kina Liverpulu, koji su ekipi sa ’Vajt Hart Lejna’ doneli više od 50 miliona funti. Međutim, u međuvremenu, u januarskom prelaznom roku, Kin se vratio iz Liverpula, a novi trener Hari Rednap je doveo brojna pojačanja.

Na ’Vajt Hart Lejn’ su stigli Džermejn Defo, Paskal Čimbonda, Vilson Palasios i Karlo Kudićini.

Predsednik kluba Danijel Levi rekao je da ovaj izveštaj pokazuje da se klub nalazi u dobroj finansijskoj situaciji.

"Sa zadovoljstvom mogu da saopštim da smo u drugih šest meseci prošle godine ostvarili rekordan profit. To je značajan uspeh u uslovima svetske ekonomske krize, a postigli smo ga zahvaljujući dobrom poslovanju i fantastičnoj podršci navijača", kazao je Levi.

Uprava Totenhema ranije je najavila selidbu sa Vajt Hart Lejna i izgradnju novog stadiona kapaciteta 60.000 mesta.

"Još uvek razmatramo sve opcije kojima bi mogli da finansiramo taj projekat. Potrebno je da rešimo još neke probleme kako bi izgradnja stadiona bila moguća", dodao je Levi.

Za razliku od finansijkog aspekta, na takmičarskom planu Totenhem ne stoji baš najbolje. Londonski tim je trenutno 11. u Premijer ligi sa 30 bodova manje od vodećeg Mančester Junajteda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: