Odbojka: Nastavak polufinala

U četvrtak uveče na programu su treći mečevi polufinalne serije plej ofa za odbojkaše i odbojkašice.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Četvrtak, 19.03.2009.

14:35

Default images

U Novom Sadu, Vojvodina od 18 časova dočekuje Crvenu zvezdu. Oba tima su do sada zabeležila po jednu pobedu. U drugom polufinalu, u Kraljevu od 19 časova Ribnica igra sa Radnički Kredi bankom, a trenutni rezultat u mečevima je takođe 1:1. U ženskoj konkurenciji Poštar 064, koji ima prednost od 2:0, gostuje Spartaku, dok Crvena zvezda dočekuje Dinamo Azotaru.

Plasman u finale obezbediće prva ekipa koja ostvari tri pobede.

Hteli smo brejk u Beogradu i napravili smo ga. Pokazali smo da možemo da pobedimo šampiona u gostima, pa zašto ne bismo mogli da ga savladamo i na našem terenu? Čini mi se da smo došli do određenog nivoa igre i da sada imamo čemu da se nadamo. Naša publika mora da bude zadovoljna, a na nama je da učinimo sve, kako bismo im dali razlog za to“, rekao je trener Vojvodine Nikola Salatić.

Drugi trener Crvene zvezde Duško Nikolić, izrazio je optimizam pred gostovanje njegovog kluba u Novom Sadu.

Postoji snažan rivalitet između ova dva kluba, bez obzira na značaj mečeva. Tako je kada se igra jedna utakmica, zamislite kako je u situaciji kada igramo serije poput ove. Nama se Novi Sad ove sezone već posrećio, nedavno smo tu osvojili Kup, a i tokom sezone smo u toj dvorani igrali dobre mečeve. Očekujem da tako bude i ovaj put“.

U Kraljevu, Ribnica dočekuje Radnički Kredi banku. U prvom meču, Kraljevčani su trijumfovali 3:0, dok je u drugom meču rezultat bio isti, ali za Radnički. Direktor Ribnice Đurađ Milenković izjavio je da će dvorana Ribnice, popularna ’Kutija šibica’ biti prepuna, pošto su karte praktično rasprodate.

Trener Ribnice Boško Mačužić najverovatnije neće moći da računa na povređenog kapitena Miraka Radevića.

U ženskoj kokurenciji, najlakši posao imaće verovatno odbojkašice Poštara 064 koje u polufinalnoj seriji protiv Spartaka vode sa 2:0. ’Poštarke’ su oba meča dobile ubedljivo, sa 3:0, ali trener Darko Zakoč ipak poziva na oprez.

Ovaj rezultat nam je i bio cilj, ubedljivo smo dobili oba meča, sa po 3:0. Ipak, bilo je perioda u našoj igri kada je viđeno dosta oscilacija. U Subotici ćemo sve učiniti da završimo započeti posao“, rekao je Zakoč.

U drugom polufinalu, Dinamo Azotara dočekuje Crvenu zvezdu. Pančevke su u drugom meču napravile brejk, savladavši ’crveno-bele’ sa 3:2 i sada će pokušati da iskoriste prednost domaćeg terena.

Trener Dinama Milorad Kijac istakao je da su recepti za pobedu dobar servis i blok.

"Ne dozvoliti Zvezdi, to ponavljam iz dana u dan, da odnese prevagu na servisu i bloku. Odatle sve polazi. Možemo mi to, ne samo na rečima", rekao je Kijac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: