Sve će biti spremno za Univerzijadu

U Univerzitetskom selu u četvrtak je počeo sastanak šefova delegacija zemalja učesnica 25. letnje Univerzijade u Beogradu.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 19.03.2009.

12:48

Default images

Na sastanku će 88 predstavnika iz 45 zemalja, kao i delegati FISA obaviti poslednje provere organizacije i objekata za "Univerzijadu 2009". Univerzijada će biti organizovana na najbolji mogući način, a u to će se uveriti i gosti koji će posetiti glavni grad, izjavio je gradonačlenik Beograda Dragan Đilas.

Gradonačelnik je, prilikom obilaska Univerzitetskog sela, istakao da je Beorgad poznat po održavanju brojnih sportskih manifestacija, ali i da je Univerzijada najveća manifestacija, kako po broju sportisa koji u njoj učestvuju, tako i po broju sportova u kojima će se takmičiti.

Uspeh Univerzijade zavisi, pre svega, od broja volontera, kazao je predsednik Međunarodne asocijacije za univerzitetski sport (FISA) Džordž Kilijano.

On je dodao i da je dobar primer za to zimska Univerzijada u Kini za čiji uspeh su zaslužni, pre svih, njihovi mladi volonteri.

Prema njegovim rečima, predstavnici FISA već su videli Univerzitetsko selo i izrazili zadovoljstvo komforom objekata u kojima će boraviti sportisti.

Kilijano je rekao da su predstavnici FISA pre nekoliko meseci obavešteni o nekoliko prepreka sa kojima su se susreli organizatori, ali je istakao i da veruje da će sve biti na vreme spremno za "Univerzijadu 2009".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: