Safina ispala, Serena ostaje prva

Beloruskinja Viktorija Azarenka plasirala se u polufinale međunarodnog turnira u Indijan Velsu pošto je savladala prvog nosioca, Dinaru Safinu iz Rusije.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.03.2009.

12:12

Default images

Jedanaesta teniserka na WTA listi je trijumfovala u tri seta 6:7 (4:7), 6:1, 6:3. Protivnica 8. nosiocu na turniru u polufinalu biće, opet Ruskinja, Vera Zvonareva koja je u drugom četvrtfinalnom meču savladala Karolinu Vozniacki u dva seta 6:4, 6:2.

Safina tako nije uspela da postane svetski broj jedan, pošto je morala da pobedi Azarenkovu u četvrtfinalu i zemljakinju Zvonarevu u polufinalu kako bi pretekla Serenu Vilijams na vrhu ATP liste.

Sesere Vilijams, Serena i Venus, ne učestvuju na turniru u Indijan Velsu.

Safina je u meču sa Azarenkovom uspela da osvoji prvi set u taj brejku 7:4, ali je onda ‘pregažena’ od strane devetnaestogodišnjakinje.

Beloruskinja je dobila drugi set sa 6:1, dok je u trećem, odlučujućem, uspela da se vrati u meč iako je gubila sa 3:1 u gemovima, i na kraju trijumfuje rezultatom 6:3.

Ovo je prva pobeda u karijeri za Azarenkovu protiv Safine pošto je u prethodna tri međesobna susreta slavila Ruskinja.

U preostala dva četvrtfinala sastaju se:

Agnješka Radvanska (Poljska) - Anastasja Pavličenkova (Rusija)
Ana Ivanović (Srbija) - Sibil Bamer (Austrija)

Nagradni fond u Indijan Velsu iznosi 4,5 miliona dolara, od čega će pobednici pripasti 700.000.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: