Srpski strelci u svetskom vrhu

Srpski strelci Lidija Mihajlović,Jasna Šekarić,Damir Mikec i Stevan Pletikosić nalaze se u prvih 10 takmičara na rang listama Međunarodne streljačke federacije.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 18.03.2009.

15:49

Default images

Učesnica Olimpijskih igara u Pekingu, Mihajlovićeva, 8. je na listi u kategoriji malokaliobatrska puška tri puta 20 metaka sa 644 poena. Istu poziciju u disciplini vazdušni pištolj zauzima Šekarić sa 788 bodova, dok se u gadjanju malokalibarskim pištoljem nalazi na 11. mestu sa 567 poena.

Visoke pozicije u dve discipline zauzima i Damir Mikec koji je 8. u gađanju malokalibarskim pištoljem sa 620 bodova i 16. u vazdušnom pištolju gde je sakupio 359 poena.

Pletikosić je u disciplini vazdušna puška na 10. mestu sa 626 bodova, a istu poziciju sa 485 poena zauzima i na rangl listi za malokalibarsku pušku 60 metaka ležeći, dok je je u kategoriji malokalibarska puška tri puta 40 metaka na 14. poziciji sa 366 bodova.

Nemanja Mirosavljev trenutno je 12. u disciplini vazdušna puška sa 463 poena.

U gađanju glinenih golubova Predrag Šotra je sa šest bodova 78. u disciplini trap i to je jedini srpski strelac plasiran među prvih 100 na rang listi.

U klasičnom streljaštvu ove sezone će biti održana četiri Svetska kupa, u Čangvonu, Pekingu, Minhenu i Milanu, a strelce očekuju i prvenstvo Evrope u Osijeku od 12. do 26. jula, kao i Mediteranske igre u Peskari od 26. juna do 5. jula.

Sezona u gađanju glinenih golubova počinje Svetskim kupom u Kairu, a pored egipatske prestonice gradovi domaćini biće Minhen, Minsk i San Marino, dok je finalno takmičenje na programu u Istanbulu.

Rang liste biće zvanično u upotrebi do prvih velikih takmičenja u ovoj godini, odnosno do 8. aprila kada u južnokorejskom Čangvonu počinje nadmetanje u Svetskom kupu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: