Melg doneo pobedu Italiji u Oreu

Selekcija Italije trijumfovala je na timskom takmičenju na švedskom Oreu kojim je u nedelju završen ovogodišnji Svetski kup u alpskom skijanju.

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Nedelja, 15.03.2009.

15:27

Default images

Pobede Italiji su doneli Nađa Fankini, Peter Fil i Verner Hel, ali je Manfred Melg je trećim mestom na poslednjem slalomu dana osigurao pobedu svom nacionalnom timu ispred Austrije u takmičenju mešovitih timova.

Melgu, koji je startovao poslednji, bilo je potrebno da završi na jednom od prva tri mesta da bi osigurao pobedu Italiji, a on je prošao kroz cilj sa zaostatkom od 94 stotinki iza Marsela Hiršera.

Italija je na kraju imala 21 poen, isto kao i Austrija, ali je pobeda pripala Italijanima pošto su imali tri pobede naspram dve Austrijanaca. Švajcarska je bila treća sa 23, a pratile su je Švedska sa 26 i Francuska sa 29 bodova. Takmičenje, koje je održano na olimpijskoj stazi, sastojalo se iz super veleslaloma i slaloma.

Pored Melga za Italiju su se takmičili Peter Fil, Verner Hel, Nađa Fankini, Nikol Đus i Danijela Merigeti, dok su članovi austrijskog tima bili Hanes Rišelt, Mario mat, marsel Hiršer, Andrea Fišbaher, Elizabet Gergl i Katrin Cetel.

Sjedinjene Američke države se nisu takmičile iako u svojim redovima imaju ovogodišnju osvajačicu Svetskog kupa Lindzi Von, dok Norveška, koja takođe ima osvajača velikog Kristalnog globusa, Aksela Lunda Svindala, nije učestvovala jer nije imala dovoljno skijaša koji su se kvalifikovali za finale.

Iako nije došla do pobede na Oreu Austrija je trijumfovala u ovogodišnjem Kupu nacija, ispred Švajcarske, Italije, Francuske, SAD i Švedske.

Konačan plasman Kupa nacija:
1. Austrija 10740
2. Švajcarska 7786
3. Italija 6374
4. Francuska 4670
5. SAD 4158
6. Švedska 3912

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: