NLB: FMP - Budućnost

Košarkaši FMP-a dočekuju u subotu podgoričku Budućnost (17h), u 25. kolu NLB šampionata.

Izvor: B92

Petak, 13.03.2009.

21:11

Default images

Ekipa Milovana Stepandića dva kola pre kraja ima skor 10-14 i nalazi se na sedmom mestu na tabeli. Sa druge strane, ni Podgoričani neće imati preveliki motiv na ovom meču. Oni su trenutno šesti sa skorom 13-11, i, kao i FMP, nemaju šanse za plasman na završni turnir. Mladi košarkaš FMP-a Mladen Jeremić rekao je pred ovaj duel da njegov tim mnogo bolje igra na svom terenu.

“Podgoričani su dosta jači od Zagreba. Ali, mi neuporedivo bolje igramo kod kuće nego u gostima. Mislim da ne bi trebalo da bude problema”, ističe Mladen Jeremić, bek Pantera koji je u Zagrebu igrao na veoma visokom nivou.

FMP je jedini tim, uz Partizan, koji je do sada uspeo da slavi u Morači. Podgoričani su sigurno motivisani da se revanširaju bez obzira što ne mogu iznad, ni ispod, šestog mesta.

“Svaka pobeda nam mnogo znači na polju samopouzdanja. Želimo da što spremniji dočekamo start domaćeg šampionata. U Podgorici smo pobedili prvi put sa novim trenerom, želimo 2:0 protiv Budućnosti bez obzira na kojoj poziciji završili takmičenje. U meč ulazimo bez kalkulacija”, rekao je Nikola Ilić, krilni centar FMP-a.

Filip Čović još uvek nije počeo da trenira i izvesno je da neće biti u sastavu.

Košarkaš Budućnosti Marko Simonović rekao je pred gostovanje u Beogradu da Podgoričani igrati rasterećeni u Železniku.

“Iako nam ova utakmica u rezultatskom smislu ništa ne znači, jer smo obezbedili šesto mesto, idemo da odigramo najbolje što možemo i da probamo da ostvarimo pobedu. Međutim, svesni smo da nam neće biti nimalo lako, jer FMP ima dobru i mladu ekipu, koja je posebno opasna na svom terenu. Moraćemo od starta da igramo jako, čvrsto i agresivno u fazi odbrane kako ne bi dozvolili rivalu da nametne svoj stil igre. Ako u tom dielu ispoštujemo ono što se od nas traži, mislim da možemo da osvojimo bodove”, objašnjava bek Budućnost M:tela Marko Simonović.

Duel u Železniku počinje u 17 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: