Igrači žele Hidinka na duže staze

Fudbaleri Čelsija traže od Gusa Hidinka da ne ode na kraju sezone, već da potpiše višegodišnji ugovor.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.03.2009.

19:25

Default images

Od kada je ekipu preuzeo holandski stručnjak, Čelsi igra kao preporođen. Hidink je prošlog meseca prihvatio da vodi Čelsi, nakon što je otpušten Luis Felipe Skolari, ali uz uslov da radi samo ko kraja sezone. Nakon toga će se ponovo posvetitri radu sa reprezentacijom Rusije.

Posle ulaska u četvrtfinale Lige šampiona, fudbaleri Čelsija tvrde da najveće zasluge za to ima upravo Hidink, koji je preporodio tim. U ekipu je vratio Didijea Drogbu, koja je Skolari držao na klupi, i reprezentazivac Obale Slonovače u poslednjih pet utakmica postigao je četiri gola.

"Nije tajna da bismo svi želeli da Hidink potpiše bar trogodišnji ugovor. Svi u klubu i oko njega vide da je on veliki trener koji je, čak i za ovo kratko vreme, uspeo da transformiše i oživi tim", rekao je Mihael Balak.

Reprezentativca Nemačke podržao je i golman Peter Čeh, koji priznaje da je tek od dolaska Hidinka počeo da brani u vrhunskoj formi.

"Očigledno se radi o veoma dobrom teneru i svi želimo da on ostane u klubu. Znamo da zbog njegovog ugovora sa Rusima to predstavlja komplikovan politički problem i ostaje nam samo da se nadamo pozitivnom ishodu", rekao je Čeh.

Predsednik Fudbalske federacije Rusije Vitalij Mutko kaže da je za Hidinka najbolje da nastavi da radi sa reprezentacijom te zemlje, ali priznaje da na leto mnogo toga može da se promeni.

"Sve, naravno, može da se promeni, ali je po našem mišljenju za Hidinka bolje da radi sa nekom nacionalnom selekcijom, nego u klubu. On nije samo trener, već i organizator i političar i nije čovek za klub", rekao je Mutko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: