Partizan i Voša u regionalnoj ligi

Vaterpolisti Partizana i Vojvodine takmičiće se od ove godine sa timovima iz Mađarske, Slovačke i Rumunije u novoj regionalnoj ligi.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.03.2009.

12:45

Default images

Inter liga, koja je već mesecima u planu, zaživeće do kraja godine, potvđeno je iz Vaterpolo kluba Partizan. Pored Partizana i Vojvodine učestvovaće i pet mađarskih timova - Vašaš, Eger, Honved, Seged i Unika UTE (Ujpešt Doža), Leonardo Oradea iz Rumunije i Hornets Košice iz Slovačke. Tačan datum početka lige još uvek nije određen.

"Cilj čelnika ovih klubova je da, već postojeći broj evropskih klupskih takmičenja, prošire još jednim međunarodnim turnirom visokih standarda, kako bi omogućili dodatne mogućnosti za razvoj vaterpolo sporta, kao i njegove reputacije u međunarodnim okvirima. Osnovno načelo učestvovanja u Inter ligi i pripremanja programa lige je da se Inter Liga uporedi sa već postojećin takmičenjima u okviru LEN i domaćim takmičenjima", navodi se u saopštenju iz VK Partizan, koji je imao ključnu ulogu u organizovanju nove lige.

"Inicirali smo pregovore sa TV kućama kako bi obezbedili mogućnost TV prenosa i obezbedili da što brojniji auditorijum prati utakmice, a sponzorima mogućnost dodatnog reklamiranja", dodaje se u saopštenju Partizana.

Čelnici klubova učesnika prepoznali su sledeće razloge i prednosti organizovanja Inter lige:

- Sponzori timova dobiće mogućnosti dodatnog reklamiranja
- Organizovanje jakog takmičenja daje priliku igračima da se razvijaju i usavršavaju
- Vaterpolo sport dobija novu snagu u borbi za svoje pozicije u međunarodnim sportskim organizacijama
- Mogućnost povećanja broja ljudi koji poznaju i vole vaterpolo

Program takmičenja će biti poznat kada se utvrde kalendari takmičenja u okviru LEN, kao i kalendari takmičenja federacija čiji su klubovi učesnici Inter Lige.

U Partizanu navode da je sličnih ideja bilo i ranije, o čemu su tokom prethodnih godina pregovarali čelnici Vaterpolo saveza Srbije, Mađarske i Hrvatske, ali do realizacije nikad nije došlo. Hrvatski klubovi u međuvremenu su se udružili sa timovima iz Crne Gore i Slovenije i formirali Jadransku ligu, koja se igra od prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: