Streličarstvo: Srbija 14. na SP

Reprezentacija Srbije u streličarstvu (kompaund stil), završila je takmičenje na Šampionatu sveta u dvorani u poljskom gradu Žešovu na 14. mestu.

Izvor: B92

Subota, 07.03.2009.

23:37

Default images

Za Srbiju su nastupali Ljubiša Urošević, Danilo Mioković i Slobodan Matić. U borbi za plasman među osam selekcija, naša reprezentacija je poražena od Danske sa 234:225 krugova. Gađalo se sa 24 strele, a parovi polufinala su SAD – Španija i Velika Britanija – Francuska.

U pojedinačnoj konkurenciji, Srbija je imala dva takmičara plasirana među 32 najbolja. U kompaund stilu (lukovi sa točkićima), Danilo Mioković je poražen u meču za plasman među 16 i završio je na 29. mestu. Junior Luka Popović izgubio je duel za plasman među 16, pa je takmičenje završio olimpik stilom na 31. mestu.

Popović je u kvalifikacijama zabeležio 566 krugova, čime je oborio sopstveni juniorski državni rekord koji je iznosio 561 krug (60 strela).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: