Đoković: Nisam se navikao na šljaku

Srpski teniser Novak Đoković priznao je da protiv Davida Ferera nije pružio svoj maksimum.

Izvor: B92

Subota, 07.03.2009.

15:37

Default images

On je istakao da je na šljaci poslednji put igrao na proleće prošle godine, a da zbog kiše u Benidormu nije mogao da se privikne na tu podlogu. "Ne tražim opravdanje, ali činjenica je da sam na šljaci poslednji put igrao u maju ili junu prošle godine, a da ovde zbog kiše nismo imali dva cela treninga", rekao je Đoković posle poraza od 0:3 (3:6, 3:6, 6:7) u meču sa Španijom u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa.

"Očigledno je da nisam pružio svoju najbolju partiju, da još nisam uspostavio ritam na ovoj podlozi. Tražio sam ga u toku meča, ali je Ferer u prva dva seta igrao dosta solidno i terao me na greške. U tim trenucima nisam imao strpljenja, pa je Ferer stigao do zaslužene pobede", dodao je treći teniser sveta.

Đoković je ocenio da posle njegove igre možda i nije baš najpametnije da on igra i dubl.

"Ako selektor to bude tražio od mene. igraću. Mislim, ipak, s obzirom na moju današnju partiju da je bolja kombinacija da sa Nenadom Zimonjićem igra Viktor Troicki, a ne ja", rekao je Đoković.

Najbolji teniser Srbije je, ipak, istakao da su porazi sastavni deo sporta i da njegova ekipa ne sme da očajava, već da treba da nastavi da razmišlja o načinu na koji bi mogla da stigne do pobede nad aktuelnim šampionom Dejvis kupa.
Srðan Stevanoviæ (TSS)
"Već smo govorili o tome kako do sada nismo imali sreće u žrebu. Prošle sezone smo za protivnika u prvom kolu dobili vicešampiona, a ove godine aktuelnog šampiona i to na njihovom terenu gde moramo da se prilagodjavamo uslovima domaćina."

"Mnogo je teško da u sred sezone na tvrdoj podlozi dodjete u Španiju da igrate na šljaci protiv tenisera kakvi su David Ferer i Rafael Nadal, kojima je pri tom zemljani teren omiljena podloga", dodao je Đoković.

"Poslastica" duela Srbije i Španije trebalo je da bude susret najboljih tenisera te dve ekipe Đokovića i Nadala, lidera na svetskoj ATP rang listi.

"Ako dođe do našeg duela to će značiti da je on rezultatski bitan za obe reprezentacije, a uvek je izazov igrati protiv najboljeg na svetu, tako da mi motivacije neće nedostajati. Onda ću pokušati da ispravim današnje greške i odigram bolje", naveo je Đoković.

Ferer je rekao da je bio iznenađen neočekivano lošom igrom Đokovića, koji je napravio čak 59 neiznuđenih grešaka.

"Novak je bio zaista uporan, ali nije bio konzistentan. Nije bio koncetrisan. Grešio je u odlučujućim trenucima, ali nije bilo lako stići do pobede. Bilo je veoma teških trenutaka", ocenio je Ferer i dodao da je i podloga sigurno uticala na lošiju partiju Đokovića, ali da ona nije bila presudna.

"Prošle nedelje sam izgubio od Đokovića na tvrdoj podlozi, ali svaki meč je priča za sebe. I u Dubaiju sam imao priliku da osvojim prvi set, pa sam izgubio sa 0:2. Sada sam neverovatno zadovoljan što sam pobedio pred našom publikom i obradovao španske navijače", naglasio je Ferer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: