Raspucana Zvezda na kiši

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Napredak rezultatom 4:0 (1:0) u 19. kolu Jelen Superlige.

Izvor: B92

Subota, 07.03.2009.

15:32

Default images

Do prve prolećne pobede po izuzetno neprijatnom vremenu i jakoj kiši Zvezda je stigla rutinski, prelomivši meč u finišu prvog i na početku drugog poluvremena. Golove su postigli Milijaš u 41, Kleo u 46. i 71. i Parker u 54. minutu. Zvezda je tako izbila na drugo mesto, bar do nedelje, kada Vojvodina dočekuje OFK Beograd, dok su Kruševljani ostali na začelju.

Napredak je posle pobede nad Vojvodinom u prošlom kolu imao velike nade pred dolazak na Marakanu, gde su već 6 puta osvajali po bod. Kruševljani su se zatvorili i pretili iz kontri, pa su prve dve šanse viđene pred solom Stamenkovića, ali Binić i Punoševac nisu uspeli da se snađu.

Zvezda je tek na sredini poluvremena stigla do prve šanse, ali je od tog trenutka pojačavala ritam i do vođstva stigla u finišu poluvremena – Ninkov je prošao po desnoj strani, Kleo nije stigao do lopte, ali je Milijaš bio na pravom mestu za 1:0.

Na startu drugog poluvremena nokaut za goste – u prvom napadu Ninkov prolazi ponovo po krilu, ovog puta pogađa Klea u glavu za 2:0, a samo osam minuta kasnije Južnoafrikanac Parker je posle Kleovog sjajnog driblinga postigao prvi gol za klub.

U finišu je najbolji igrač utakmice Kleo je još jednom pogodio mrežu gostiju i postavio konačnih 4:0.



Stadion: Crvene zvezde. Gledalaca: 5000. Sudija: Boško Jovanetić, pomoćnici: Nikola Tomičić i Jovica Šavija.

Crvena zvezda (4-4-2) : Stamenković, Ninkov, Tutorić, Pejčinović, Džef Silva, Isah, Milijaš, Šišić, Parker, Tričkovski i Kleo.

Napredak : Šejić, Đorđević, Mikić, Jovanović, Gašić, Pavlović, Martinović, Petronijević, Punoševac, Novković, Binić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: