Pobeda Zimonjića i Troickog za 2:1

Teniska reprezentacija Srbije smanila je prednost Španije na 2:1 u 1. kolu Svetske grupe Dejvis kupa, posle pobede srpskog dubla.

Izvor: B92

Subota, 07.03.2009.

13:07

Default images

U prvom meču špansko-srpskog duela u Benidormu, David Ferer je pobedio Novaka Đokovića sa 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 7:6, a drugi bod Špancima doneo je Rafael Nadal, lakom pobedom nad Jankom Tipsarevićem, takođe u 3 seta, 6:1, 6:0, 6:2. Nenad Zimonić i Viktor Troicki savladali su Felisijana Lopesa i Tomija Robreda sa 7:6, 6:4, 7:6 u meču parova i tako vratili nadu srpskom timu.

Pred oko 14.000 gledalaca, u prvom meču ove sezone na šljaci, Đoković nije uspeo da ponovi igru iz prošlonedeljnog finala Dubaija kada je pobedio Ferera u dva seta.

U prvom meču duela u Benidormu napravio je čak 59 neiznuđenih grešaka, počev od gema kojim je otvoren meč, kada je Ferer napravio prvi brejk. Usledila je serija Đokovića za vođstvo od 3:2.
Fonet/AP
U šestom gemu srpski teniser propustio je dve brejk lopte, a Ferer počeo niz od 7 osvojenih gemova kojim je osvojio prvi set, sa 6:3, a zatim došao do 3:0 u drugom.

Đoković je bio na dobrom putu da se vrati, kada je smanjio na 2:3, ali nije imao sigurnost za preokret. Usledila je serija brejkova iz koje je Ferer izašao kao pobednik, za 6:3 u drugom i vođstvo od 2:0 u setovima.

U trećem setu, Španac je ponovo prvi stekao brejk prednost, a Đoković pokušao da se vrati. Ipak, ovaj put u tome je uspeo i u završnici imao šansu da smanji zaostatak kada je propustio dve set lopte.

Set je ipak ušao u taj-brejk, gde Ferer u ključnom trenutku najpre vraća mini brejk, a zatim pravi još jedan za vođstvo od 3:2 i dva servisa, koja je rešio u svoju korist.

Španac do kraja nije grešio, sve što je Đoković uspeo je da smanji na 4:6, a Ferer koristi treću meč loptu i donosi Špancima prvi bod posle 2 sata i 50 minuta igre.
Foto: Srðan Stevanoviæ - TSS
U drugom meču dana, Janko Tipsarević nije uspeo da pruži otpor Rafaelu Nadalu u meču u kojem je osvojio samo tri gema, 6:1, 6:0, 6:2.

U prvom setu, Tipsarević se držao do četvrtog gema, kada Nadal pravi prvi brejk i počinje seriju od deset osvojenih gemova u nizu. Tipsarević je sledeći gem osvojio tek na početku trećeg seta, ali je već u trećem gemu španski igrač još jednom oduzeo protivniku servis i lagano priveo meč kraju.

Svetski reket broj jedan slavio je posle samo 95 minuta, a Tipsarević se krajem prvog seta požalio na povredu šake.
Foto: Srðan Stevanoviæ - TSS
Nenad Zimonjić i Viktor Troicki pobedili su u dublu Felisijana Lopeza i Tomija Robreda sa 3:0, po setovima 7:6 (7:5), 6:4, 7:6 (9:7) i smanjili vođstvo Španaca na 2:1.

U prvom setu, koji je trajao 50 minuta, nije billo brejka pa je srpski tandem taj deo igre dobio posle taj-brejka sa 7:5. Troicki i Zimonjić su oduzeli servis protivnicima u sedmom gemu drugog seta što im je bilo dovoljno za prednost od 2:0.

Srpski teniseri su propustili priliku da i u trećem setu naprave brejk. Španski teniseri su u taj-brejku imali dve set lopte (6:4), ali Zimonjić i Troicki su odlično funkcionisali u tim trenucima napravili preokret (9:7).

U nedelju su na programu dva meča u singlu, sastaju se Novak Đoković – Rafael Nadal i Janko Tipsarević – David Ferer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

268 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: