Vei: OSS među najboljima na svetu

Predsednik Međunarodne odbojkaške konfederacije (FIVB) Đižong Vei izjavio je u Beogradu da je Odbojkaški savez Srbije jedna od najboljih federacija na svetu.

Izvor: B92

Sreda, 04.03.2009.

15:30

Default images

"U Beogradu je na svakom koraku vidljivo da ljudi puno vole sport i da srpski sportski funkcioneri do detalja poznaju problematiku kojom se bave", rekao je Vei na konferenciji za novinare u hotelu "Hajat". On je rekao da mu je izuzetno drago što je OSS veoma aktivan član FIVB, ne samo kada su u pitanju reprezentativne akcije, već i razvoj masovne odbojke.

"Za vaš savez i zemlju od velikog je značaja što je Beograd dobio organizaciju završnog turnira Svetske lige, po drugi put u poslednjih pet godina", napomenuo je Vei, dodajući da su visoke pozicije koje srpski sport zauzima u međunarodnim okvirima "plod saradnje na zdravim osnovama državnih organa i sportskih saveza".

Komentarišući intenzivne promene koje je odbojka doživela proteklih godina, prvi čovek FIVB je naglasio da će za vreme njegovog mandata sve odluke biti donošene demokratski i transparentno i da očekuje punu odgovornost kontinentalnih konfederacija.

"Ove godine povećali smo broj igrača u timu na 14, a u nekim takmičenjima pod okriljem FIVB ekipe će igrati sa dva libera. Moraćemo, međutim, da pronađemo prostor za drugog libera u ekipi koja ima 12 igrača pošto je to maksimalan broj za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine", precizirao je Vei.

Predsednik OSS Aleksandar Boričić podsetio je da je boravak čelnika FIVB u Srbiji prva poseta nekom evropskom savezu otkako je izabran na tu funkciju.

"U narednom periodu naš savez ima vrlo ambiciozne projekte, kao što je akcija popularizacije odbojke u školama i borba za izgradnju nacionalnog odbojkaškog centra", naveo je Boričić, koji je Veiju uručio specijalnu plaketu OSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: