Junajted osvojio Karling kup

Mančester Junajted je treći put u istoriji osvojio Liga (Karling) kup nakon pobede nad Totenhemom na Vembliju posle jedanaesteraca.

Izvor: B92

Nedelja, 01.03.2009.

18:50

Default images

Tokom regularnih devedeset minuta i dva produžetka nije bilo golova iako je bilo nekoliko šansi na obe strane. Međutim, Junajted je bio ubedljiv tokom šutiranja penala pobedivši sa 4:1. Za „crvene đavole“ strelci sa bele tačke bili su Gigs, Tevez, Ronaldo i Anderson dok je jedini gol za Totenhem bio Ćorluka. Neprecizni su bili O’Hara i Bentli.

Iako je Ser Aleks Ferguson na teren ’Vemblija’ izveo kombinovani tim bez devet standardnih prvotimaca, Totenhem nije uspeo da nametne svoj ritam igre.

Modrić i Lenon su bezuspešno pokušavali da proigraju Benta i Pavličenka koje je uglavnom zaustavljao Rio Ferdinand. S druge strane, napad Junajteda su predvodili Ronaldo, Tevez i Valbek ali ni oni nisu uspeli da ozbiljnije zaprete Gomezu.

U drugom poluvremenu obe ekipe su imale po nekoliko poluprilika. U 64. minutu Mančester je mogao da ostane sa deset igrača ali je sudija Foje propustio da pokaže drugi žuti karton O’Šeju koji je grubim klizećim startom zaustavio Modrića.
FoNet
Međutim, nekoliko minuta kasnije glavni arbitar nije oprostio Kristijanu Ronaldu koji je simulirao jedanaesterac pa je Portugalac dobio javnu opomenu. Trenutno najbolji fudbaler sveta imao je priliku da u 90. minutu donese pobedu Mančesteru ali je nakon sjajnog prodora po desnoj strani i ulaska u kazneni prostor uspeo da pogodi samo stativu.

Tokom produžetaka Ferguson je u igru ubacio Rajana Gigsa i Andersona ali ovi igrači, uz Nemanju Vidića koji je ušao ranije, nisu uspeli da donesu prednosti prvaku Engleske, Evrope i sveta.

Pošto su i produžeci završeni bez golova, po prvi put u istoriji pobednik Liga Kupa morao je biti odlučen penalima.

Prvi je šutirao igrač Totenhema O’Hara ali je treći golman Mančestera, Ben Foster, koji je dobio šansu na ovom meču zaustavio njegov udarac. Prvi šut za Junajted imao je Rajan Gigs kome će u ponedeljak biti 18. godina kako nosi crveni dres. Iskusni Velšanin bio je siguran realizator. Londonski tim uspeo je da realizuje drugi penal, a strelac je bio Vedran Ćorluka. Za Junajted su strelci bili i Tevez i Ronaldo dok je u međuvremenu Bentli bio drugi igrač Totenhema koji nije uspeo da savlada Fostera, promašio je ceo gol. Pobedu Mančester Junajteda potvrdio je Brazilac Anderson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: