Đoković: "Veliki uspeh"

Novak Đoković bio je zadovoljan zbog osvajanja prve titule u 2009. godini.

Izvor: B92

Subota, 28.02.2009.

21:20

Default images

Najbolji srpski teniser je u finalu ATP turnira u Dubaiju pobedio Španca Davida Ferera sa 2:0 u setovima, i tako osvojio svoj 12. trofej u karijeri. "Osvajanje ovog turnira, u stvari osvajanje bilo kog turnira je veliki uspeh. Ali, pogotovo u Dubaiju koji ima veliku istoriju, i koji je jedan od najjačih turnira. Igrao sam agresivno i, u određenim momentima, bio sam strpljiv.

Pokušavao sam da menjam ritam što se Davidu, ja mislim, nije svidelo. On voli da igra u istom ritmu, i veoma je veliki radnik. On vas tera da zaslužite svaki poen. Upravo zbog toga je i u vrhu ovako dugo", rekao je Đoković nakon finalnog meča.

Đokoviću je ovo bio 12. trofej u 18. finalu. Prošle godine Novak je osovjio trofeje na Australijen openu, Masterse u Indijan Velsu i Rimu, i na kraju je trijumfovao na Masters kupu u Šangaju. Takođe, Novak je prošle godine osvojio i bronzu na Igrama u Pekingu pobedivši Blejka u duelu za treće mesto.

"Fizički i mentalno bio sam u ovom turniru, posebno od četvrtfinala. Zaista sam bio ponosan na sebe. Stigao sam do finala gde nisam imao šta da izgubim. U finalu niko nije favorit. To je meč gde svako ima dodatnu motivaciju da osvoji titulu."

Ovo je najboljem srpskom teniseru svih vremena bila 199. pobeda na ATP turu (72 poraza). Ove godine on ima skor 14-4, nakon polufinala u Sidneju i Marseju i četvrtfinala na Australijen openu. Đokoviću je ovo bilo treće učešće u Dubaiju, i svaki put je otišao za korak dalje. 2007. je poražen od Federera u četvrtfinalu, godinu dana kasnije izgubio je od Rodika u polufinalu, a sada je osvojio titulu.

Ferer je u finalu pokušao da osvoji prvi trofej još od juna 2008. godina i pobede u Hertogenbošu. Španac sada u finalima ima skor 7-6.

"Igrao je bolje od mene, i servirao je bolje. Bio je veoma, veoma skoncentrisan na meč. Ali što se mene tiče, odigrao sam veoma dobar meč. Zadovoljan sam svojom igrom, a ključ u finalu je bio jednostavan – on je bolji igrač od mene", iskren je bio Ferer nakon poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: