Herta opet na čelu, novi gol Ilieva

Fudbaleri berlinske Herte, opet su, makar na jedan dan, na čelu Bundeslige.

Izvor: B92

Subota, 28.02.2009.

18:50

Default images

U 22. kolu nemačkog prvenstva Herta je pobedila Borusiju Menhengladbah 2:1, fudbaleri Bohuma su savladali ekipu Kotbusa 3:2, tim Šalkea je slavio kao gost protiv Ajntrahta 2:1, Hanover je bio bolji od Bajer Leverkuzena 1:0, dok su bodove podelili Borusija i Hofenhajm odigravši nerešeno 0:0.

Pobedom u Berlinu nad Menhengladbahom, fudbaleri Herte uspeli su barem na kratko da dođu na vodeće mesto u Bundesligi, jer vodeći tim Hamburg, svoj prvenstveni meč igra u nedelju. Domaći tim je stekao prednost golom Ukrajinca Andreja Voronjina u 28. minutu. Minut pre odlaska na odmor, na 2:0 povisio je Pal Dardai. U drugom poluvremenu gosti su uspeli sam da ublaže poraz golom Amerikanca Majkla Bredlija, iz penala u 69. minutu.

U veoma zanimljivoj utakmici, punoj preokreta, Bohum je pobedio ekipu Kotbusa, iako su dva puta na meču bili u rezultatskom zaostatku. Gosti su već u 2. minutu poveli golom Ivice Ilieva, da bi samo devet minuta kasnije rezultat bio poravnat. Izjednačenje domaćinu doneo je Žoel Epaje. Kotbus opet vodi u 50.minutu meča, a strelac je bio Emil Jula. Domaćin se međutim nije predavao i do kraja meča fudbaleri bohuma uspevaju u potpunosti da preokrenu rezultat.golove za preokret i trijumf postigli su Kristijan Fuš u 54. i Mark Fecel iz penala u 79. minutu, za konačnih Bohum – Kotbus 3:2.
Beta
Šalke je jedina ekipa koja je slavila u gostima. Oni su bili bolji od Ajntrahta rezultatom 2:1. Vodeći gol za tim iz Gelzenkirhena postigao je De Souza u 39. minutu. Pred kraj meča, u 81. minutu, Majkl Fink je postigao izjednačujući gol, ali samo dva minuta kasnije Hajko Vesterman se pobrinuo se da sva tri boda pripadnu gostima.

Hanover je na domaćem terenu savladao Bajer Leverkuzen 1:0, a jedini gol na meču postigao je Arnold Brugink u 33. minutu.

Na utakmici u Dortmundu između Borusije i Hofenhajma nije bilo golova.

Rezultati 22. kola Bundeslige.

Subota:
Bohum – Kotbus 3:2 (1:1)
Epale 11,Fuš 54, Fercel 79. (pen) - Iliev 2. Jula 50.
Ajntraht – Šalke 1:2 (0:1)
Fink 81, Vesterman 83. - De Souza 39.
Hanover – Bajer Leverkuzen 1:0 (1:0)
Brugink 33.
Herta – Menhengladbah 2:1 (2:0)
Voronjin 28, Dardai 44. - Bredli 69. (pen)
Borusija Dortmund– Hofenhajm 0:0

Nedelja:
Karlsrue – Štutgart
Hamburg – Volfzburg
Verder Bremen – Bajern Minhen


Petak:
Keln – Arminija Bilefeld 1:1 (1:1)
Petit 14 – Katongo 42

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: