"Bio je to izuzetno težak duel za mene. Mislim da je ključ današnje pobede bilo bolje kretanje. Zaista sam se trudio da se krećem dobro i da imam strpljenja da sačekam šanse u meču", izjavio je Đoković po završetku meča. "I da je ishod meča bio drugačiji,da sam ja izgubio, a Marin pobedio, bilo bi to potpuno zasluženo", istakao je srpski teniser.

On je bio zadovoljan pobedom, ali još više igrom koju je prikazao protiv Hrvata Marina Čilića u četvrtfinalu turnira u Dubaiju.

"Veoma sam zadovoljan kako sam igrao protiv Čilića. Bilo je mnogo bolje nego u prethodnim duelima sa Čipolom i Hernihom, ali moram da priznam da protiv Čilića nije bilo nimalo lako", zaključio je u treći reket sveta.

Prvi nosilac na turniru izjavio je da zna koliko Čilić može agresivno da igra i zato se trudio da i on odigra na isti način.

"Igrao je fantastično. Tokom celog meča samo sam se trudio da održim korak sa njim. Zbog toga sam još zadovoljniji pobedom. Tek u trećem meču na ovom turniru pronašao sam pravi ritam, a mislim da je presudilo to što sam bio strpljiv i koncentrisan u najvažnijim trenucima. Podrška publike takođe mi je puno značila", rekao je Đoković posle treće pobede nad hrvatskim teniserom u isto toliko međusobnih duela.

Sledeći Đokovićev protivnik je Žil Simon. Do sada su se dva puta sastajali – u Marseju 2008. bilo je 6:2, 6:7, 6:3 za Francuza, a na Mastersu je slavio Novak – 4:6, 6:3, 7:5.

Drugi polufinalni par čine Frncuz Rišar Gaske i Španac David Ferer.

ATP turnir u Dubaiju igra se za ukupan nagradni fond od 2,23 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: