Novi sponzor Jelene Isinbajeve

Svetska rekorderka u skoku s motkom Jelena Isinbajeva potpisala je sponzorski ugovor sa Li Ningom, kineskim proizvođačem sportske opreme.

Izvor: Saša Ozmo

Četvrtak, 26.02.2009.

19:31

Default images

Za sada nisu objavljeni detalji ugovora, ali će Ruskinja u ponedeljak održati konferenciju za štampu na kojoj će ozvaničiti saradnju sa Li Ningom. Agencija Rojters nezvanično saznaje da je Isinbajeva potpisala petogodišnji ugovor sa godišnjim primanjima od milion i po dolara. Jelena je do sada bila Adidasov pulen, a sa preskočenih 5,05m drži svetski rekord u skoku s motkom.

Kompaniju Li Ning osnovao je istoimeni gimnastičar, koji je na Olimpijskim igrama 1984. godine osvojio tri zlatne medalje. Takođe, na istoj Olimpijadi uzeo je i dva srebra i jednu bronzu.

Nadimak mu je bio ’Princ gimnastike’, a kompaniju Li Ning (Li Ning Company Limited) osnovao ja 1990. godine. Zauzima oko 10% kineskog tržišta i bavi se proizvodnjom sportske opreme.

„Li Ning“ je zvanični partner NBA lige i ima sponzorske ugovore sa četvoricom košarkaša: Baronom Dejvisom, Dejmonom Džonsom, Hoseom Kalderonom i Šakilom O’Nilom.

Interesantno je da ta kineska kompanija sponzoriše i makedonski fudbalski klub Vardar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: