FSS dao trojci bez licence 14 dana

Fudbalski savez Srbije dozvoliće trenerima bez pro licence da u prva dva kola vode svoje klubove sa klupe.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.02.2009.

18:38

Default images

Zahvaljujući tome treneri Rada, Borca i Napretka dobili su dodatnih 14 dana da bar počnu da pohađaju kurs za licencu, što je po propisima FSS neophodno da bi mogli da obavljaju trenerski posao. U saopštenju saveza navodi se da je kompromis napravljen zbog toga što je početak sezone na pragu.

"Posle kraja sezone, međutim, uopšte nećemo biti tolerantni. Klubove će sa klupe morati da vode treneri sa pro licencom", rekao je novinarima predsednik FSS Tomislav Karadžić.

Izvršni odbor FSS raspravljao je na sednici u Beogradu o stanju u trenerskom udruženju, a na sastanku je odlučeno da je stanje previše komplikovano da bi se situacija brzo rešila, zbog čega će nacionalni savez biti "blaži" prema klubovima do kraja sezone.

"Blaži odnos" u praksi znači da će tim klubovima biti dozvoljeno da na klupi sedi trener bez pro licence, neophodne za vođenje utakmica Superlige i Prve lige, a da pored terena stoji ovlašćen trener, što se i do sada dešavalo.

"Nećemo dozvoliti nikakve manipulacije ni fingiranja sa trenerskim licencama, kao što je to do sada bilo slučaj. Ne mogu da shvatim da u našoj zemlji postoji 75 stručnjaka sa najvišim zvanjem UEFA, a da naši klubovi takve trenere neće da angažuju", rekao je Karadžić.

FSS će uvesti i crvene i plave bedževe za osobe kojima je dozvoljeno da sede na klupi. Izvršni odbor odlučio je i da umesto klubova plaća četvrtog sudiju do kraja ove sezone.

Izvršni odbor zakazao je za 16. mart redovnu godišnju Skupštinu, na kojoj će biti usvojen završni račun za prošlu i finansijski plan za ovu godinu. Istovremeno, predsednik Zajednice Superligaša Branimir Babarogić kooptiran je za redovnog člana Izvršnog odbora. Babarogić će biti i član Odbora za hitna pitanja, ali bez prava glasa.

Veliki deo sednice Izvršnog odbora bio je posvećen izgradnji Srpske kuće fudbala u Novoj Pazovi.

Odlučeno je da CIP izradi tehničku i projektantsku dokumentaciju, a ceo posao treba da se odradi do maja, kada će verovatno početi izgradnja nacionalne kuće fudbala.

Još nije formirano preduzeće koje će rukovoditi radovima, ali će to biti urađeno u najskorije vreme, čim Vlada bude dostavila imena svojih ljudi koji treba da nadziru izgradnju Kuće fudbala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: