Unikaha - Partizan (sreda, 20.45)

Košarkaši Partizana gostuju ekipi Unikahe u sredu (20.45h) u četvrtom kolu grupe G Top 16 faze Evrolige.

Izvor: B92

Utorak, 24.02.2009.

17:40

Default images

''Crno-beli'' su u prethodnom kolu u veoma neizvesnoj utakmici savladali tim iz Malage rezultatom 60:59. Špancima je pobeda neophodna da bi zadržali šanse za plasman u četvrtfinale. Trener Partizana Duško Vujošević kaže da su obe ekipe umorne zbog igranja kup utakmica, ali da "crno-beli" imaju psihološku prednost jer su trijumfom završili to takmičenje.

"Svesni smo da u Malagi možemo da obezbedimo prolaz u četvrtfinale, ali je i Unikaha svesna šta joj znači poraz. Naš protivnik ima izvanredne igrače i velikog trenera i očekujem utakmicu sa dosta kontranapada i teškim radom u odbrani. Ako ih primoramo da igraju zonu 1-2-2 ili 3-2, značiće da smo na dobrom putu u toj utakmici", rekao je Vujošević.

Centar Partizana Stefon Lazmi kaže da će on i njegovi saigrači sigurno uraditi sve da u sredu pobede i dva kola pre kraja uđu u četvtfinale.

"Sigurno je da ćemo pokušati već sutra da završimo posao u ovoj fazi Evrolige. Daćemo sve od sebe, kao što to radimo u svakoj utakmici. Mislim da će nam, ipak, biti nešto lakše nego domaćinima jer za razliku od njih, mi znamo da i ako izgubimo, imamo šansu da prođemo", rekao je Lazmi.
Beta
Unikaha je u nedelju izgubila od Tau keramike u finalu Kupa kralja, posle produžetaka, rezultatom 100:98.

"Kup je imao i dobrih i loših strana, ali sada moramo da zaboravimo i na jedne i na druge. Najteže je fizički oporaviti ekipu posle velikih napora na završnom turniru kupa, a veliki problem je što German i Berni ne treniraju. Ne potcenjujem, naravno, ni činjenicu da je posle poraza u finalu svima ponovo potreban i mentalni priključak", rekao je trener Unikahe Aito.

Košarkaš španskog tima Bonifaće Ndong kaže da po svaku cenu treba zaboraviti finale kupa jer je u sredu ulog mnogo veći.

"Sada na svaki način moramo da zadržimo punu koncentraciju i da po svaku cenu dobijemo sutrašnju utakmicu. Partizan će biti veoma težak protivnik jer je pod manjim opterećenjem i nema šta da izgubi, a već je dokazao da na strani ume da pobeđuje. To znači da ih nipošto ne smemo potceniti i siguran sam da ćemo do poslednjeg minuta biti usredsređeni na uspeh", rekao je Ndong.

Utakmica Unikaha - Partizan igra se od 20 časova i 45 minuta u Malagi.

Evroliga, 4. kolo:

Grupa E:
Armani džins – Tau keramika (sreda, 20.45h)
Olimpijakos – Prokom (četvrtak, 18h)

Grupa F:
Makabi – Real Madrid (četvrtak, 20h)
Alba – Barselona (četvrtak, 20.30h)

Grupa G:
Unikaha – Partizan (sreda, 20.45h)
Lotomatika – Panatinaikos (četvrtak, 20.45h)

Grupa H:
CSKA – Montepaski (sreda, 18.15h)
Fenerbahče – Cibona (sreda, 19.15h)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: