Ništa od novog rekorda Isinbajeve

Ruska atletičarka Jelena Isinbajeva nije uspela da 27. put u karijeri obori svetski rekord u skoku s motkom na takmičenju u dvorani u Birmingemu.

Izvor: Saša Ozmo

Subota, 21.02.2009.

23:49

Default images

Isinbajeva drži svetski rekord sa preskočenih 5.05m, ali u dvorani još nije ’išla’ preko 5m (toliko je preskočila prošle nedelje u Donjecku). Iako je bila prva na takmičenju sa 4,82m, sva tri puta je oborila lestvicu na visini 5,01m. „Od početka se nisam osećala sveže jer sam još uvek bila umorna od takmičenja u Ukrajini“.

U trci na 60m sa preponama u Birmingemu slavila je Lolo Džons. Ona je tu deonicu istrčala za 7,82s.

„Još ima jedna ili dve stvari koje treba da dovedem u red. To je dobro jer još imam prostora da napredujem“, samokritična je Džonsova, koja je svetski šampion u dvorani.

Britanka Kristin Ohurogu, olimpijska šampionka na 400m, pobedila je u trci na 200m vremenom 23,42s. Druga je bila Dona Frejzer.

„Šokirana sam zato što nisam trenirala za ovo, želela sam samo da učestvujem i podržim takmičenje u Birmingemu. Takmičenja na otvorenom ostaju moj prioritet“, izjavila je Ohuroguova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: