Keln slavio u Minhenu, poraz Herte

Fudbaleri Kelna priredili su najveće iznenađenje u 21. kolu nemačke Bundeslige, pošto su u gostima pobedili minhenski Bajern rezultatom 2:1.

Izvor: Saša Ozmo

Subota, 21.02.2009.

17:30

Default images

Za oba gola ’jarčeva’ asistirao je Srbin Nemanja Vučićević. Vodeća Herta izgubila je od Volfsburga 2:1, a Štutgart i Hofenhajm remizirali su 3:3. Kotbus je sa 2:1 pobedio Verder (gol Ivice Ilijeva), a Arminija i Bohum su podelili bodove 1:1. Ajntraht je sa 1:0 dobio Karlsrue u gostima, a Borusija je u Menhengladbahu savladala Hanover 3:2.

Bajern je u prvom delu prvenstva rutinski savladao Keln 3:0, ali je utakmica na Alijanc Areni bila sušta suprotnost tog meča. Keln je stvorio veliki broj šansi i na poluvremenu je imao dva gola viška. U 22. minutu Fabris Ehret iskoristio je dodavanje Nemanje Vučićevića, a nekada fudbaler OFK Beograda bio je asistent i za pogodak Danijela Brosinskog u 34. minutu.

Tim Jirgena Klinsmana, iako je imao inicijativu, nije uspeo da smanji rezultat sve do 84. minuta. Tada je Danijel van Bujten posle ubacivanja Van Bomela glavom sproveo loptu u gol. Do kraja su Bavarci dominirali terenom. Propustili su nekoliko šasni, a sjajan na golu ’jarčeva’ bio je Kolumbijac Farid Mondragon.

Bajern je slavio samo jednom u poslednjih pet ligaških utakmica, dok se Keln trijumfom učvrstio u sredini tabele.

I Herta, lider na tabeli, doživela je poraz. Srpski reprezentativci Gojko Kačar i Marko Pantelić ponovo nisu nastupali zbog povreda, ali su Berlinci i pored toga poveli golom Cicera u 62. minutu. Ipak, Bosanac Edin Džeko je svojim devetim i desetim golom u sezoni preokrenuo rezultat i doneo Volfsburgu desetu prvenstvenu pobedu.
Obračun golgetera na Gotlib Dajmleru u Štutgartu završen je nerešenim rezultatom. Mario Gomez postigao je dva gola za domaćina, Kakau jedan, dok je Demba Ba postigao tri pogotka i učinio odsustvo Vedada Ibiševića neupadljvim. Hofenhajm je propustio fantastičnu priliku da se ponovo osami na čelu tabele, pošto je Sejad Halihović u 90. minutu promašio jedanaesterac.

Energi Kotbus je u finišu meča došao do vrlo važnog trijumfa u borbi za opstanak, pošto je Dimitar Rangelov na asistenciju Tima Rosta doneo domaćinu tri boda protiv Vedera. Tim iz Bremena poveo je u 46. minutu golom Huga Almeide, ali je bivši igrač Partizana Ivica Ilijev izjednačio pet minuta kasnije. Branko Jelić presedeo je meč na klupi za rezerve.

Rezultati 21. kola:
Arminija Bilefeld – Bohum 1:1
Mijatović 83 - Klimovic 30
Bajern – Keln 1:2
Van Bujten 84 - Ehret 22, Brosinski 34
Kotbus – Verder 2:1
Iliev 51, Rangelov 90 - Almeida 46
Karlsrue – Ajntraht 0:1
Kaio 54
Borusija Menhengladbah – Hanover 3:2
Bomjohan 36, Marin 43, Nojvil 83 - Pinto 53, Šulc 77
Štutgart – Hofenhajm 3:3
Kakau 26, Gomez 31, 63 - Ba 24, 45, 67
Volfsburg – Herta 2:1
Džeko 71, 84 - Cicero 62

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: