Poraz Đokovića u polufinalu Marseja

Srpski teniser Novak Đoković poražen je u polufinalu ATP turnira u Marseju od Francuza Žoa Vilfreda Conge sa 2:0, po setovima 6:4, 7:6 (1).

Izvor: B92

Subota, 21.02.2009.

15:43

Default images

Polufinalni meč trajao je jedan sat i 25 minuta. Conga je odigrao najbolji meč sezone i iskoristio je sve prilike koje su mu se ukazale. Bio je ovo peti duel Đokovića i Conge, i četvrta pobeda Francuza koji je izgubio samo u prvom duelu u finalu Australijen opena. Protivnik Conge u finalu biće bolji iz francuskog duela Žil Simon – Mišel Lodra.

Đoković je prvu priliku propustio u četvrtom gemu prvog seta, kada je imao dve vezane brejk lopte.

Kako to često biva u tenisu, presudio je sedmi gem, kada su Novakove neiznuđene greške omogućile Congi da napravi brejk, ispostaviće se jedini u meču.

Bila je to jedina brejk-šansa Francuza u prvom setu, dok je Đoković propustio trostruku priliku u desetom gemu, posle čega je Conga serijom vinera obezbedio prvi set.

Prva polovina drugog seta nije donela probleme serverima, ali je u sedmom gemu Conga imao dve brejk-šanse. Srpski teniser se spasao, a zatim pokušao da iskoristi nešto slabiji servis Francuza. Ipak, neiznuđene greške sprečile su brejk. U taj-brejku Conga je odigrao fantastično, otvorio ga sa pet vezanih poena i već tada obezbedio pobedu.

Novak je posle meča rekao da je Francuz zaslužio pobedu.

"Nisam razočaran jer sam izgubio od igrača koji je danas bio bolji od mene. Conga je zaista igrao sjajno. On očigledno raspolaže izuzetno snažnim servisom, jakim forhendom, a napredovao je u riternu. Povrh svega, Conga je pun samopouzdanja", pohvalio je Đoković rivala.

Srpski teniser je potom prokomentarisao završnicu prvog seta, kada je Conga sa pet servisa rešio set.

"U redu da pogodi prvi i drugi as, ali da reši set asovima to je već neverovatno. Možda je trebalo da budem malo agresivniji u određenim trenucima meča".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

224 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: