Hidink: "U Čelsiju samo do juna"

Novi menadžer Čelsija, Holanđanin Gus Hidink, odbacio je mogućnost da po isteku sadašnjeg, kratkotrajnog ugovora produži saradnju sa londonskim klubom.

Izvor: B92, Beta

Petak, 20.02.2009.

12:04

Default images

Hidink je odluku obrazložio rekavši da zbog obaveza u reprezentaciji Rusije, čiji je selektor, ne može da predvodi Čelsi i posle okončanja tekuće sezone. "Pomoći ću do kraja sezone, samo do kraja sezone", rekao je 62-godišnji Hidink na prvoj konferenciji za novinare održanoj na Stamford Bridžu.

Holandski trener je na klupu Čelsija došao posle smenjivanja Brazilca Luisa Felipea Skolarija. Hidink je priznao da je u Čelsi došao zato što ga je zamolio vlasnik ekipe, njegov prijatelj, ruski milijarder Roman Abramovič.

"Pre svega sam, ipak, posvećen ruskoj reprezentaciji i nameravam da ispunim svoje obaveze. Vratiću se u Rusiji u martu, a potom i krajem maja", naveo je Holandjanin.

Hidink će na kormilu Čelsija debitovati u Birmingemu na gostovanju Aston Vili, u meču koji će trenutno odlučiti i o trećem mestu na tabeli Premijer lige.

Prvu sledeću obavezu na funkciji selektora Rusije Hidink će imati 28. marta na utakmici sa Azerbejdžanom, dok je Lihtenštajn je protivnik Rusije 4. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: