Pobede Jute i San Antonija

U noći između četvrtka i petka u NBA šampionatu odigrane su samo dve utakmice.

Izvor: B92

Petak, 20.02.2009.

09:13

Default images

Branioci titule Boston Seltiksi izgubili su od Jute u gostima 90:85, a u drugom duelu San Antonio je savladao Detroit u gostima 83:79. Juta je protiv šampiona trijumfovala zahvaljujući odlično odigranoj poslednjoj deonici koju je dobila rezultatom 30:19. Takođe, treba istaći i da su Seltiksi od kraja druge deonice igrali bez prve zvezde tima Kevina Garneta koji je istegao koleno.

Tri igrača u domaćem sastavu imala su veliki uticaj na pobedu 'Džezera', a najbolji među njima bio je plej Deron Vilijams sa 18 poena, 10 asistencija i tri skoka. Turčin Memet Okur ubacio je 19 poena uz šest skokova, a Roni Bruer meč je završio sa 16 ubačenih poena i četiri ukradene lopte.

U sastavu Bostona najbolji je bio Kendrik Perkins sa 12 poena, 11 skkokova i stoprocentnim šutem iz igre (6-6). Pol Pirs imao je učinak od 20 poena, devet skokova ali i pet izgubljenih lopti, Radžon Rondo je postigao 15, a Rej Alen 12 poena.

Seltiksi su ovim porazom izgubili vrh tabele pošto sada imaju jedan poraz više od Lejkersa (44-11). Sa druge strane, Juta će se do kraja grčevito boriti za plej-of. Tim iz Solt Lejk Sitija trenutno je osmi na Zapadu sa skorom 31-23.
Beta
Na meču 'teškaša' u Detroitu trijumfovali su gosti iz San Antonija zahvaljujući odličnoj igri Tima Dankana u poslednjih 12 minuta. Krilni centar Sparsa imao je učinak od sedam poena i osam skokova u odlučujućem periodu za važnu pobedu na gostovanju.

Dankan je na kraju završio sa 18 poena, 18 skokova i tri blokade. Odličnu podršku imao je u sdandardno dobrom Toniju Parkeru. Francuz je na kraju završio sa 19 poena, 11 asistencija i pet skokova. Met Boner dodao je 15 poena.

U sastavu Pistonsa ubedljivo najbolji bio je Alen Ajverson sa 31 poenom, tri skoka i sedam uspešnih dodavanja. Ipak, Detroit je utakmicu odigrao sa svega sedam košarkaša, pa 13 poena Antonija Mekdajsa i 11 Rašida Valasa nisu bili dovoljni.

San Antonio je trenutno treći tim na Zapadu (36-17), i jedna od šest ekipa koja je već obezbedila plej-of mesto. Detroit, sa druge strane, ima skor 27-26, i nalazi se na sedmom mestu istočne konferencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: