Dezmon Farmer u Zadru

Košarkaški klub Zadar dobio je prvo pojačanje od dolaska trenera Zmaga Sagadina, a u pitanju je američki bek Dezmon Farmer.

Izvor: Saša Ozmo

Četvrtak, 19.02.2009.

17:25

Default images

On je raskinuo ugovor sa Spartak Primorjem iz Vladivostoka. Prvobitna želja Dalmatinaca bio je nekadašnji igrač Cibone Brejsi Rajt, ali on je otišao u Aris. Farmer je u SAD-u nastupao za Sijetl Supersonikse, San Antonio Sparse i u nekoliko klubova u razvojnoj NBDL ligi. Godinu dana proveo je i u Portoriku, a u Evropi je igrao za Aris, Ostende, Prokom i Spartak Primorje. Visok je 196 cm i ima 27 godina.

Farmer se u evropskim klubovima kratko zadržavao. Za Aris je odigrao osam mečeva prosečno ubacujući 13,9 poena, uz 3,4 skoka. Drugi deo te sezone (2004) započeo je u Ostendeu, ali je posle samo dve utakmice prešao u Prokom. Tu se nije najbolje snašao, u Evroligi je imao sedam poena po meču, a u poljskom šampionatu samo tri.

Najbolje partije pružao je u NBDL ligi – za Tulsu je postizao 16,4 poena po meču, a za Rio Grande 24,7. U Spartaku iz Vladivostoka odigrao je samo šest mečeva i beležio je skoro 14 poena po utakmici.

Dejan Ivanov, bugarski internacionalac u dresu Zadra, odbio je da trenira zbog kašnjenja plate i najverovatnije će napustiti klub. Kao zamena za njega spominje se 27-godišnji Gruzijac Vladimir Boisa, koji je četiri godine proveo u ljubljanskoj Olimpiji. Odlikuje ga vrlo racionalna igra i dobar šut za tri poena. Visok je 208 cm i igra na poziciji krilnog centra.

Takođe, „Slobodna Dalmacija“ prenosi da bi novi član Zadra mogao da postane i bek Marko Car, nekada igrač Splita.

Zadar je trenutno peti na tabeli Jadranske lige sa 15 pobeda i 7 poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: