Promene Moto GP pravila

Na sastanaku Svetske motociklističke federacije u Ženevi, koji je održan u sredu, doneto je nekoliko novih pravila za novu Moto GP sezonu.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Četvrtak, 19.02.2009.

13:43

Default images

Sastanak je održan u cilju smanjenja troškova od ove godine pa na dalje u najjačem moto takmičenju na svetu. Od ove sezone, koja počinje 12. aprila u Kataru, petkom će biti vožen samo jedan slobodan trening u sve tri kategodije (do 125 kubika, 250 kubika i 800 kubika, koja se još zove i kraljevska klasa), umesto dva, koliko ih je bilo do sada.

Svi treninzi u kraljevskoj klasi, uključujući i kvalifikacije, će ubuduće umesto sat vremena trajati 45 minuta. Takođe, zabranjena je upotreba elektronskih i hidrauličnih sistema starta i elektronskih sistema oslanjanja.

Od trke za Veliku nagradu Češke na stazi „Brno“, koja je na programu 16. avgusta, na preostalih osam trka do kraja sezone vozači će smeti da iskoriste najviše pet motora, dok diskovi za kočnice neće smeti da budu napravljeni od keramike.

Tokom sezone samo dva testa će biti održana, i to posle trka u Barseloni i Brnu u cilju daljeg razvoja motora, a na njima će moći da učestvuju samo test vozači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: