Kavendišu četvrta etapa i poljupci

Mark Kavendiš je dobio četvrtu brdsku etapu, dok je Levi Lejfejmer prišao bliže trećoj uzastopnoj titulu na biciklističkoj trci oko Kalifornije.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.02.2009.

10:33

Default images

Kavendiš je pobedio Toma Bunena za polovinu dužine bicikla i tako dobio etapu dugu 115 milja od Merseda do Klovisa. Huan Hose Haedo iz Argentine je bio treći. Sedmostruki pobednik Tur d Fransa Lens Armstrong, koji je dan počeo na četvrtom mestu, takođe je završio trku u vodećoj grupi, pa sada za Lejfejmerom zaostaje 30 sekundi.

“Bila je ovo teška trka, vrlo agresivna. Nije bilo lako i drago mi je da se završilo”, rekao je Armstrong, koji je na polovini staze saznao da je njegov bicikl, koji je pre četiri dana u Sakramentu ukraden, pronađen.

Lejfejmer, biciklista iz Kalifornije ima 24 sekunde prednosti u odnosu na drugoplasiranog Australijanca Majkla Rodžersa. Amerikanac Dejvid Zabriski ostaje treći sa zaostatkom od 28 sekundi.

Četvrta etapa uključila je pet uspona na Sijera Nevadi. Organizatori su morali da uklone velike količine snega, kako bi biciklisti mogli da prođu. Za vreme etape povrede zbog sudara doživeli su Kim Kirhen iz Luksemburga, Oskar Freire iz Španije i Amerikanac Skot Nidam.

Devetodnevno takmičenje nastavlja se etapom dugom 134.3 milje od Visalije do Pasa Roblesa. To je najduža etapa u trci koja će se u nedelju četvrtu godinu za redom završiti u Eskondidu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: