Boks se vraća u Montreal

Boks mečevi se vraćaju u Montreal, pošto će WBC šampion Timoti Bredli boksovati protiv WBO prvaka Kendela Holta u Bel centru 4. aprila.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.02.2009.

10:23

Default images

Borba dvojice Amerikanaca u velter kategoriji za ujedinjenje titula je najznačajniji boks meč u gradu u kome se u većini govori francuski jezik, od meča u kome je Roberto Duren pobedio Šugara Reja Leonarda 20. juna 1980. godine i tako prigrabio titulu prvaka u velter kategoriji u popularnoj “tuči u Montrealu” na Olimpijskom stadionu.

Bredli je na pres-konferenciji nosio dres Montreal Kanedijensa sa svojim imenom na leđima. Holt je takođe imao dres poznatog NHL tima, ali ga je prebacio preko ramena.

Bredli (23-0, 11 nokauta) je već jednom odbranio titulu, koju je osvojio prošlog maja u Notingemu iznenađujućom pobedom nad Džuniorom Viterom.

“Ne znam mnogo o Montrealu. Tek sam počeo da kapiram hokej. U stvari otišao sam i kupio NHL video igricu. Znam da je hrana ovde odlična, da su ljudi sjajni i da su puni duha. Veoma su privrženi sportistima”, rekao je Bredli.

Duel Duren-Leonard je organizovan u Montrealu, pošto je tu osvojio olimpijsku medalju 1976. godine, ali ni Bredli ni Nolt nemaju nikakvu vezu sa ovim kanadskim gradom.

“Da, i ja sam se iznenadio. Ipak, moj omiljeni bokser Šugar Rej je ovde boksovao, pa sa srećan što ću se i ja boriti ovde”, kaže Holt (25-2, 13 nokauta), koji je odbranio VBO pojas pobedom na poene nad Dimitrijusom Hopkinsom u Atlantik Sitiju 13. decembra.

Iako je Bredli još uvek bez poraza, interesantno je da he Holt za vreme pres-konferencije branioca VBC titule nazvao “blago neiskusnim za šampiona”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: